Ειδησεογραφικό site

Η μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης

41

Του Αβέρκιου Λουδάρου*

Το συναθροίζεσθαι είναι μία παραδοσιακή συνήθεια των Ελλήνων. Ακόμη καλύτερα, είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων, ένα κεκτημένο που κανείς δεν μπορεί να το αφαιρέσει, να το αναστείλει, να το απαγορεύσει. Ο στίχος του σατιρικού ποιητή Γεωργίου Σουρή που περιέγραφε ότι ο Έλληνας θέλει ανεμπόδιστα να συναθροίζεται σε όποιο θέλει μέρος, ηχεί επίκαιρος.

Στις ημέρες μας ζούμε την αποκορύφωση στην άσκηση αυτού του δικαιώματος, καθώς οι συγκεντρώσεις έφτασαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής με αξίωση να δικαιωθούν οι απεργοί πείνας που δεν είναι οποιοιδήποτε αναξιοπαθούντες, αλλά τρομοκράτες ή εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις τρομοκρατίας, κοινού ποινικού δικαίου κ.λπ.

Επίσης, καθημερινά οι κουκουλοφόροι σουλατσάρουν από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο, καταλαμβάνουν χώρους, καταστρέφουν και οι αρχές αντιδρούν αμήχανα, γιατί η πολιτική ηγεσία πιστεύει ότι είναι δικαίωμα του καθενός να τα κάνει όλα μπάχαλο ανενόχλητα και ατιμωρητί. Πλέον, το καλύτερο επάγγελμα είναι αυτό του αστυνομικού. Δεν χρειάζεται να μπαίνει στη φωτιά, αρκεί να παρακολουθεί εξ αποστάσεως. Αυτό είναι πλέον το καθήκον του.

Πραγματικά, η Ελλάδα αλλάζει προς την κατεύθυνση που οραματίζονταν οι κυβερνώντες. Και σε αυτό το θέμα, το συναθροίζεσθαι και την πλήρη ελευθερία στους μπαχαλάκηδες (όπου μάλλον ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα…), η κυβέρνηση παίρνει άριστα. Οι προεκλογικές θέσεις δικαιώνονται πλήρως. Δεν είναι ανεπαρκής η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων και των κουκουλοφόρων, γιατί απλούστατα δεν θεωρεί πρόβλημα τη δράση τους. Εύγε, λοιπόν, για την υλοποίηση των προεκλογικών της θέσεων!

*Ο Αβέρκιος Λουδάρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «άκου νεοέλληνα – οι αιτίες που μας οδήγησαν στην παρακμή και τη μεγάλη ύφεση»

Τα σχόλια είναι κλειστά.