Ειδησεογραφικό site

Η κυρία Λόλα απαντά

254

Το «Κ» εγκαινιάζει μια νέα στήλη επικοινωνίας με τους φίλους και τις φίλες της εφημερίδας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα κάθε είδους και αναζητούν λύσεις. Η κυρία Λόλα είναι εδώ κάθε βδομάδα, θα απαντάει και θα συμβουλεύει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

«Η γκρίνια… της γυναίκας μου»

Αγαπητή Λόλα,

Η γυναίκα μου γκρινιάζει πως έχει πολλές δουλειές με τα παιδιά και δεν τη βοηθάω. Της είπα πως δεν είναι και τόσο δύσκολο και με προκάλεσε να ετοιμάσω τον εννιάχρονο γιό μας για την επόμενη προπόνηση στο κολυμβητήριο. Δέχτηκα. Η προπόνηση είναι σε δυο μέρες κι εγώ δεν έχω ιδέα τι θα χρειαστεί το παιδί, φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να ρωτήσω τη σύζυγο. Τι προτείνεις για να μη ρεζιλευτώ στη γυναίκα και το γιό μου;

Αγχωμένος πατέρας

Αγχωμένε πατέρα,

Η γυναίκα σου δεν έχει άδικο, για να λες εύκολες τέτοιες δουλειές δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Ας είναι, σε επικίνδυνες αποστολές όπως αυτή, χρειάζεσαι επιτελικό σχέδιο.

Τους ξεφορτώνεσαι όλους από το σπίτι, η εξερεύνησή σου στη ζούγκλα του νοικοκυριού δε χρειάζεται να έχει μάρτυρες. Πρόσφερε στο έτερο ήμισυ χρήματα για μανικιούρ ή κομμωτήριο και στα παιδιά εισιτήριο για σινεμά. Πάντα πιάνει. Μπορείς επίσης να ζητήσεις τη βοήθεια του κοινού, όλο και κάποιο φιλικό ζευγάρι θα υπάρχει να παρκάρεις τα παιδιά για λίγες ώρες.

Φτιάξε λίστα με τα χρειαζούμενα. Μεγάλη πετσέτα του μπάνιου ή μπουρνούζι, σαγιονάρες, το μαγιό του, ίσως ειδικά γυαλιά για βουτιές κι ένα μικρό αθλητικό σάκο. Όλα αυτά –λογικά– θα τα βρεις στο δωμάτιο του παιδιού, μέσα σε ντουλάπες και συρτάρια. Αντιλαμβάνομαι πως πρόκειται για άγνωστες σε σένα περιοχές, αλλά θα τα καταφέρεις. Μην καταφύγεις στην εύκολη λύση του «τα κάνω όλα ρημάδι κι ότι βγει», διότι το’χεις σίγουρο το ρεζίλεμα, χώρια ο καυγάς από τη σύζυγο που θα βρει βομβαρδισμένο δωμάτιο. Ψάξε ήρεμα, μεθοδικά, βάζοντας το κάθε τι στην αρχική του θέση. Όπως οι μυστικοί πράκτορες.

Αφού τα συγκεντρώσεις όλα, τοποθετείς τα λάφυρα στο σάκο που λέγαμε, με τάξη παρακαλώ. Τον κρύβεις κάπου που δεν έχει πρόσβαση ο γιός σου (για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων).

Την ημέρα της προπόνησης ξύπνα λίγο νωρίτερα για να ετοιμαστείς με την ησυχία σου, ξύπνα το παιδί και αφού ντυθεί, βουτάς το σάκο, τον υιό και φεύγεις σφυρίζοντας χαρούμενα.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

«Είμαι μασατζού και ερωτευμένη»

Αγαπητή Λόλα,

Κάθε μέρα που παίρνω το Μετρό για τη δουλειά, (είμαι μασατζού σε ένα spa στο Σύνταγμα), συναντάω ένα πολύ ωραίο αγόρι κι ενώ με κοιτάζει επίμονα, εγώ κάνω την αδιάφορη. Δεν ξέρω τι δουλειά κάνει εκείνος, ούτε το όνομά του, ούτε καν τη φωνή του δεν έχω ακούσει. Φοράει όμως κάτι θεϊκά κολλητά μπλουζάκια με V στο λαιμό και με τρελαίνει! Είναι ψηλός, μελαχρινός, με θεληματικό πηγούνι και λακκάκια στα μάγουλα όταν χαμογελάει. Αχ, πώς να του πω ότι τον γουστάρω χωρίς να με περάσει για εύκολη; Φοβάμαι πως αν συνεχίσω να το παίζω αδιάφορη θα χάσω το τεκνό. Τρέμω την επόμενη απεργία του Μετρό. Λόλα, περιμένω απάντηση γιατί θα τρελαθώ, τ’ ακούς;

Τρελαμένη

Αγαπητή Τρελαμένη,

Η λύση στο πρόβλημα, είναι μικρά, προσεκτικά βήματα. Την επόμενη φορά που θα τον δεις, πες μια χαμογελαστή καλημέρα και ρίξε το βλέμμα σου αλλού, καλό θα ήταν να χαθείς μέσα στον κόσμο. Αυτό λογικά θα του δείξει πως δεν είσαι παντελώς αδιάφορη οπότε μπορεί να το παλέψει. Πιο δραστική λύση, είναι να πέσεις κατά λάθος επάνω του και να πεις όπως η Αλίκη «με συγχωρείς, ήταν τυχαίο». Αν μετά από αυτό δεν το προχωρήσει εκείνος, τι να σου πω, είναι φλούφλης ο άνθρωπος κι εκτός από κάλλος έχει και κάλο. Τουλάχιστον θα ξέρεις που βρίσκεσαι. Καλή επιτυχία.

«Βαμπίρ»

Λόλα,

Θέλω να γίνω βαμπίρ και ψάχνω δρακουλάκι να με δαγκώσει. Που μπορώ να βρω ένα;

Παλαβό,

Στα Καρπάθια Όρη. Καλό ταξίδι.

«Θα γεννήσω Δίδυμο. Έχω άνδρα Ζυγό. Καταστροφή…»

Αγαπητή Λόλα

Σε λίγες εβδομάδες θα φέρω στον κόσμο το πρώτο μας παιδί –μπέμπα είναι– κι είμαι τρελά ευτυχισμένη. Όμως από ό,τι μου είπε ο γιατρός, το μωρό θα γεννηθεί Δίδυμος. Ο άντρας μου είναι Ζυγός και ξέρω καλά πως αυτά τα ζώδια δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Πώς να προλάβω την καταστροφή και να δημιουργήσω το τέλειο κλίμα μέσα στο σπίτι;

Βοήθεια!

Αγαπητή μου,

Είμαστε κοντά στην Ελληνίδα μάνα παρ’ όλους τους παραλογισμούς της. Υπάρχουν άλλωστε πληροφορίες πως θα ανακηρυχθεί προστατευόμενο είδος. Στο θέμα μας: Ευτυχώς οι άντρες δεν στέκονται στα ωροσκόπια, δεν έχουν καμία σημασία για αυτούς. Το πιθανότερο είναι πως μόλις του το πεις, θα το ξεχάσει. Η αγάπη κόρης – πατέρα κάνει το Οιδιπόδειο να μοιάζει με τσιγκολελέτα οπότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα από αυτήν την πλευρά. Και ο σατανάς μεταμορφωμένος να είναι το μωρό, δε θα υπάρξει πρόβλημα. Άλλωστε, παντρεύτηκε εσένα, πράγμα που δείχνει άνθρωπο που δε φοβάται τις προκλήσεις. Στην τελική, υπάρχει και η ρήση του σοφού μας λαού: «Τα ετερώνυμα έλκονται». Το αποτέλεσμα μπορεί να σε εκπλήξει. Για σένα ανησυχώ, ελπίζω να φταίνε οι ορμόνες για την κατάστασή σου. Καλή λευτεριά εύχομαι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.