Ειδησεογραφικό site

Η κυρία Λόλα απαντά 23 Μαΐου 2015

70

«Θα γίνω Κάιν»

Αγαπητή Λόλα,

Ο μικρότερος αδελφός μου με ξεζουμίζει συστηματικά. Είναι άνεργος και, ενώ του βρίσκω διάφορες δουλειές, δεν πάει επειδή «δεν του ταιριάζουν». Δεν αφήνει τη γυναίκα του να δουλέψει, το θεωρεί πλήγμα στον ανδρισμό του να δουλεύει εκείνη κι όχι αυτός. Έτσι τους συντηρώ, μαζί με τα δυο παιδιά τους και τέσσερα σκυλιά που έχουν. Βγάζω αρκετά, αλλά βαρέθηκα να τον χρηματοδοτώ, έχω κι ένα παιδί, μια πρώην σύζυγο και τη μάνα μας, με την οποία συγκατοικώ. Το χειρότερο είναι πως το γομάρι εκβιάζει συναισθηματικά τη μανούλα που, πέρα από λεφτά, του πηγαίνει πράγματα από το σπίτι μας επειδή τον λυπάται. Γυρίζω από τη δουλειά και δεν βρίσκω ούτε τηγανητό αυγό. Του μίλησα, του ξαναμίλησα, τίποτα. Πραγματικά μου’ ρχεται να τον σκοτώσω.

Μπίλης

Αγαπητέ Μπίλη,

Τον σκοτώνεις, πας φυλακή και δεν ξαναβλέπεις το φως του ήλιου. Δεν είναι καλή ιδέα. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου κι άσε τη μανούλα απ’ έξω, δεν θα σε υποστηρίξει. Αρχικά θα πεις ότι μειώθηκαν οι αποδοχές σου, κρίση έχουμε. Κατόπιν θα ψωνίζεις τα απολύτως απαραίτητα και στην ανάγκη βάλε λουκέτα στα ντουλάπια. Τέλος, αν και είμαι κατά της βίας γενικά – μια μπούφλα στον ανεπρόκοπο ίσως να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Δοκίμασέ το ως έσχατη λύση.

«Μες στην καλή χαρά»

Αγαπητή Λόλα,

Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και θέλω να δημιουργώ χαρούμενο κλίμα όπου βρίσκομαι. Οι φίλοι μου με λατρεύουν, αλλά έχω πρόβλημα στο γραφείο. Κάθε πρωί λέω μια δυνατή χαμογελαστή καλημέρα και ρωτάω τους συναδέλφους τα νέα τους, όχι για να κουτσομπολέψω αλλά για να έχουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα. Δυστυχώς όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται, αλλά τελευταία με αποπαίρνουν. «Πού βρίσκω την όρεξη» και τέτοια. Σε λίγο θα μου απαγορεύσουν να μιλάω τελείως. Πώς να το χειριστώ;

Μπέτυ

Αγαπητή Μπέτυ

Αν μπαίνεις στο γραφείο σαν τη χαζοχαρούμενη κι αρχίζεις τις ερωτήσεις την ώρα που ο άλλος προσπαθεί να ανοίξει τα μάτια του, είσαι τυχερή που δεν σου έχει έρθει κανένα τόνερ στο κεφάλι. Η καλή διάθεση είναι ωραίο πράγμα και μπράβο, οι πρωινές ώρες όμως είναι ιερές για όλους. Άσε που οι συνεχείς ερωτήσεις είναι εκνευριστικές όλες τις ώρες. Κόψ’ τες.

Διοχέτευσε τον πρωινό ενθουσιασμό σου διαφορετικά. Πάρε τηλέφωνο καμιά φίλη, φάε κάνα κουλούρι κι άσε τους συναδέλφους να ξυπνήσουν με την ησυχία τους. Για το καλό σου το λέω.

«Θα με τρελάνει (η μάνα μου)»

Αγαπητή Λόλα,

Έχω καλή ζωή και δεν παραπονιέμαι. Το μόνο πρόβλημα είναι η μάνα μου. Δεν θα μακρηγορήσω, ας πούμε πως δεν τα πάμε καλά. Κρατάω αποστάσεις και τουλάχιστον δεν τσακωνόμαστε. Όμως ανακατεύεται στο σπίτι μου και με κάνει έξαλλη. Πρόσφατα αρρώστησα και μου προσέφερε βοήθεια. Το μόνο που ζήτησα ήταν ένα πιάτο φαΐ. Ήρθε και, καθώς εγώ έλιωνα στον πυρετό, άλλαξε τη θέση των πάντων, πέταξε πράγματα που χρειαζόμουν χωρίς να με ρωτήσει και γενικώς έκανε το σπίτι να μη σου πω πώς. Αναγκάστηκα να σηκωθώ και να τη διώξω κακήν κακώς, έμεινα και νηστική. Το παράδειγμα είναι ενδεικτικό διότι συνεχίζει την ίδια τακτική. Δεν παίρνει από λόγια όσο κι αν της εξηγώ κάποια πράγματα. Τι να κάνω;

Ταλαίπωρη κόρη

Αγαπητή μου,

Η σχέση μανάδων και θυγατέρων χρειάζεται εγκυκλοπαίδεια για να αναλυθεί και πάλι θα μείνουμε στην επιφάνεια. Μόνο με επιτήρηση θα γλιτώσεις. Εννοείται πως δεν θα της δώσεις ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού, για ασφάλεια προτίμησε ένα φίλο ή την ψιλικατζού της γειτονιάς, είναι ασφαλέστερες λύσεις από τη μάνα – σίφουνα. Έτσι, θα έρχεται στο σπίτι μόνον όταν την καλείς κι ακόμα και τότε, δε θα της επιτρέπεις να πάει ούτε μέχρι την κουζίνα, ότι χρειάζεται θα το φέρνεις εσύ. Δε θα σταματήσει να σε πρήζει, αλλά τουλάχιστον τα πράγματά σου θα μένουν στη θέση τους. Τέλος μπορείς να την πετάς έξω, μην ανησυχείς, θα γυρίζει πάντα, όπως οι δολοφόνοι στον τόπο του εγκλήματος.

 

«Με χορεύει στο ταψί»

Αγαπητή Λόλα,

Διδάσκω χορό σε μια σχολή και δυστυχώς ερωτεύτηκα έναν από τους μαθητές μου. Στην αρχή έδειχνε ενδιαφέρον, αλλά, αντί να προχωρήσει το πράγμα, όχι μόνο σταμάτησε, αλλά τώρα με δουλεύει κι από πάνω. Με έκανε να τον ερωτευτώ καλά καλά και ύστερα κάνει ό,τι μπορεί για να με εξευτελίσει. Φέρνει άλλες γυναίκες στα πάρτι της σχολής ή μου κολλάει για λίγο κι ύστερα εξαφανίζεται. Όλοι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και, όπως φαντάζεσαι, οι μισοί με λυπούνται και οι άλλοι μισοί γελάνε εις βάρος μου. Δεν αντέχω άλλο.

Λατίνα

Αγαπητή Λατίνα,

Ο τύπος είναι βλάκας και κομπλεξικός. Ο τρόπος του είναι επιεικώς απαράδεκτος και εκείνος γίνεται ρεζίλι, όχι εσύ. Κι εσύ, ας πρόσεχες, δεν υπήρχε λόγος να γίνουν βούκινο τα αισθηματικά σου στη σχολή. Τέλος πάντων. Θα υιοθετήσεις μια παγερά ευγενική στάση απέναντί του και θα σταματήσεις να τον κοιτάς σαν ξερολούκουμο, όπως είμαι σίγουρη ότι κάνεις. Θα τον αποφεύγεις όσο μπορείς και, αν αυτό σε στενοχωρεί, τόσο το χειρότερο. Αυτές οι καταστάσεις θέλουν κόψιμο μια κι έξω, αλλιώς συνεχίζονται και κακοφορμίζουν. Φαντάσου πως τραβάς ένα τσιρότο, χρατς! Κι έφυγε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.