Ειδησεογραφικό site

Η κυρία Λόλα απαντά 16 Μαΐου 2015

36

Επαγγελματική γλωσσοφαγιά

Αγαπητή Λόλα,

Πρόσφατα έπιασα δουλειά και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όμως, έχω θέμα με τις συναδέλφους. Ασχολούνται συνέχεια με το τι κάνω και τι φοράω. Τα σχόλια είναι ειρωνικά και κακεντρεχή. Όπου κι αν τους πω πως πήγα, αρχίζουν τα «βέβαια, έτσι είναι οι ελεύθερες, γυρνάνε από δω κι από κει», καταλαβαίνεις. Επίσης θεωρούν το ντύσιμό μου έξαλλο και δεν είναι, τόσα χρόνια σε εταιρείες, ξέρω πως είναι το επαγγελματικό ντύσιμο. Νομίζω πως για όλα φταίει που είμαι ελεύθερη με ύψος 1,73 και βάρος 60 κιλά. Δεν είμαι καλλονή, αλλά αυτά που φοράω μου πάνε. Ζω τη ζωή μου όπως θέλω, και δεν ανέχομαι κρίσεις τέτοιου είδους. Στο κάτω κάτω, δεν τους είπα εγώ να παντρευτούν και να γίνουν σαν φακλάνες. Έχω κόψει τα πολλά πολλά αλλά συνεχίζουν. Δε θέλω να τσακωθώ, αλλά κάτι πρέπει να κάνω. Τι προτείνεις;

Βεντάλια

Αγαπητή Βεντάλια

Μπορείς να αλλάξεις τις απαντήσεις σου στην ερώτηση «τι έκανες το σαββατοκύριακο» π.χ. ως εξής: «Τρελό σεξ, θυμάσαι πως γίνεται;» Ή «Τα έσπασα στο Μαζωνάκη, γνώρισα και την Πάολα, είναι πολύ καλό κορίτσι». «Πήγα εκδρομή στη Τζιά με την παρέα, να έρθετε την επόμενη φορά». Καλού κακού κρέμασε και καμιά χάντρα για το μάτι. Οι δυστυχισμένες γυναίκες γίνονται πολύ σκύλες ώρες ώρες. Συνέχισε να τις κρατάς σε απόσταση και κάποια στιγμή θα βαρεθούν και θα το βουλώσουν.

«Θα πνίξω τα σόγια»    

Αγαπητή Λόλα,

Πρόσφατα έγινα πατέρας και με τη γυναίκα μου είμαστε τρισευτυχισμένοι. Το αγοράκι μας είναι κουκλί και πολύ ήσυχο μωρό, δε μας ταλαιπωρεί καθόλου, σε αντίθεση με τους παππούδες και τις γιαγιάδες που μας έχουν σπάσει τα νεύρα. Ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του για το πώς θα τον κρατάμε, πως θα τον ταΐζουμε, μας τσακίζουν κάθε μέρα. Ευτυχώ το όνομα θα είναι εκτός παππούδων, αυτό το κόψαμε εξ’ αρχής, αλλά δε μπορούμε να τους απαγορεύσουμε να βλέπουν τον εγγονό, είναι κι ο πρώτος τους. Με τη γυναίκα μου δε μπορούμε να βρούμε λύση χωρίς καυγά, για αυτό ζητάμε τη βοήθειά σου.

Νέοι γονείς

Αγαπητοί Γονείς

Καταρχήν συγχαρητήρια, να σας ζήσει ο γιος. Μια καλή λύση είναι να ακούτε αυτά που λένε και να κάνετε αυτά που θέλετε. Η συνεχής αδιαφορία αποδίδει σχετικά σύντομα. Επίσης, μπορείτε να τους στείλετε όλους για καφέ να συνεδριάσουν για το τι πρέπει να γίνει με το μωρό και να σας ενημερώσουν γραπτώς. Δε θα συμφωνήσουν ποτέ, θα μαλλιοτραβηχτούν μόνοι τους και θα σας αφήσουν ήσυχους. Ακόμη πιο δραστική λύση, είναι να τους απειλήσετε πως αν δεν σταματήσουν τις παρεμβολές, θα ξαναδούν το παιδί στο γάμο του, δεν το συνιστώ όμως, γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστείτε baby sitting, σας συμφέρει να τα έχετε καλά μαζί τους. Φιλιά στο μωρό.

«Ο Μπαμπάκιας»

Αγαπητή Λόλα,

Εδώ και δυο χρόνια συζώ με κάποιον κι είχαμε αποφασίσει να παντρευτούμε. Τον τελευταίο καιρό όμως έχει «παγώσει» λίγο και το έψαξα το θέμα. Ο μέλλων πεθερός μου θεωρεί πως δεν είμαι αρκετά πλούσια νύφη για τον γιο του κι έχει αρχίσει να του βάζει λόγια. Ο καλός μου του έχει μεγάλη αδυναμία και τον ακούει. Η παρόρμησή μου ήταν να τους στείλω στο διάολο, μπορεί να μην είμαι πλούσια, αλλά έχω σπίτι, μόρφωση, δουλειά και μια χαρά κοπέλα είμαι. Ο καλός μου είναι απλά δημόσιος υπάλληλος, δεν έχει τίποτε άλλο και δε με νοιάζει καθόλου. Η πλάστιγγα γέρνει προς την πρώτη λύση, φοβάμαι πως αυτές οι καταστάσεις δε βελτιώνονται, αντίθετα χειροτερεύουν. Πως να ανοίξω σπίτι με τέτοια δείγματα;

Στο τσακ

Αγαπητή μου,

Τι να τον κάνεις τον άχρηστο; Άντρας που αφήνει τρίτους και λεφτά να μπαίνουν στη σχέση του δεν πρέπει να φοράει παντελόνια, τέλος. Τελείως αντικειμενικά επιβεβαιώνω αυτό που σου λέει το ένστικτό σου: Στείλτους στο διάολο και αυτόν και τον πατέρα του. Καταλαβαίνω πως τα όνειρά σου γίνονται λίγο θρύψαλα αλλά με ένα καλό φαράσι όλα καθαρίζουν. Σου αξίζει κάποιος που να θέλει εσένα, όχι τα λεφτά σου. Βρες τον.

«Μάριος Παναγιωταράς»

Αγαπητή Λόλα

Πριν δύο μήνες παραιτήθηκε ο συνάδερφός μου κι από τότε, ενώ μου υποσχέθηκαν πως θα φέρουν άλλον, με έχουν και κάνω όλη τη δουλειά μόνος μου. Αναγκαστικά φεύγω δυο και τρεις ώρες αργότερα και πάλι δεν προλαβαίνω. Εννοείται πως δεν πληρώνομαι υπερωρίες, αυτά είναι αστεία στην εποχή μας Ταυτόχρονα, η κοπέλα μου είναι μαία και αυτό το διάστημα δουλεύει πολλές και περίεργες ώρες, τι στην ευχή, όλες τώρα γεννάνε; Όλο το βάρος του σπιτιού έχει πέσει επάνω μου. Δεν είμαι γκρινιάρης αλλά δεν αντέχω τα δυο αυτά μέτωπα, ειδικά αυτό της δουλειάς. Τι να κάνω;

Κουρασμένος

Αγαπητέ Κουρασμένε

Πάρε μια γυναίκα για τις δουλειές του σπιτιού. Αν έρχεται μια-δυο φορές το μήνα, το έξοδο δε θα είναι μεγάλο και θα γλυτώσετε και οι δυο τη φασίνα. Όσο για το γραφείο, βρες κανα γνωστό γιατρό να σου γράψει άδεια από υπερκόπωση. Κάνε να πατήσεις στο γραφείο καμιά βδομάδα και μπορεί, ίσως, να συγκινηθούν από το δράμα σου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.