Ειδησεογραφικό site

ΣΠΟΡ: Η κληρωτίδα χαμογέλασε σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ – Δύσκολο έργο ο Ατρόμητος

31

Την Καμπάλα θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ του Europa League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας.

Το «τριφύλλι» θα δώσει εντός έδρας την πρώτη αναμέτρηση στις 20 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα λάβει χώρα στο Αζερμπαϊτζάν στις 27 Αυγούστου.

Ο Ατρόμητος κληρώθηκε με τη Φενερμπαχτσέ του Βίτορ Περέιρα με τον πρώτο αγώνα στο Περιστέρι στις 20 Αυγούστου και τη ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στην Τουρκία.

Ο ΠΑΟΚ τέλος κληρώθηκε με τη δανέζικη Μπρόντμπι με τον πρώτο αγώνα στη Θεσσαλονίκη και τον επαναληπτικό στη Δανία.

Το προφίλ της Φενερμπαχτσέ
Η Φενερμπαχτσέ είναι μία από τις κορυφαίες τουρκικές ομάδες. Εδρεύει στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή της αρχαίας Χαλκηδόνας, η οποία σήμερα ονομάζεται Καντίκιοϊ. Αγωνίζεται στο «καυτό» Σουκρού Σαράτσογλου, το οποίο έχει χωρητικότητα 50.500 θέσεων.
Προπονητής της αντιπάλου του Ατρομήτου είναι ο μέχρι πρότινος τεχνικός του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα. Η «Φενέρ» έχει κατακτήσει 18 πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα, οκτώ σούπερ καπ και ένα βαλκανικό κύπελλο.
Στο δυναμικό της ανήκουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο Ραούλ Μεϊρέλες και ο Μίχαλ Κάντλετς.

Το προφίλ της Μπρόντμπι
Ο ΠΑΟΚ καλείται να αντιμετωπίσει μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Δανίας, η οποία όμως, τα τελευταία χρόνια ακολουθεί φθίνουσα πορεία. Η Μπρόντμπι εδρεύει στα δυτικά προάστια της Κοπεγχάγης. Ιδρύθηκε το 1964 και έχει κατακτήσει δέκα πρωταθλήματα, έξι κύπελλα, δύο Λιγκ Καπ και τέσσερα Σούπερ Καπ. Προπονητής των Δανών είναι ο Τόμας Φρανκ και αγωνίζεται στο Μπρόντμπι Στάντιον, το οποίο είναι χωρητικότητας 29.000 θεατών.

Το προφίλ της Καμπάλα

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού, Καμπάλα, είναι μία άσημη ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν, η οποία ιδρύθηκε το 1995. Αγωνίζεται στο Καμπάλα Σίτι Στάντιουμ, χωρητικότητας 8.000 θεατών. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ρομάν Χρίχορτσουκ. Είναι μόλις η δεύτερη χρονιά που αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Το όνομά της ακούστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2010, όταν προσέλαβε ως κόουτς τον άλλοτε διεθνή αμυντικό της Άρσεναλ Τόνι Άνταμς, στον οποίος πρόσφερε συμβόλαιο ενός εκατομμυρίου λιρών τον χρόνο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.