Ειδησεογραφικό site

ΣΠΟΡ: Οριστική απόφαση από την ΕΠΟ: Έπεσε η Κέρκυρα, ανεβαίνει ο Λεβαδειακός!

33

Την απόφαση να αποβάλει την Κέρκυρα από το πρωτάθλημα της Super League λόγω της εικονικής μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ πήρε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Τη θέση της στη Super League ετοιμάζεται να πάρει ο Λεβαδειακός, ο οποίος είχε κάνει και τη σχετική καταγγελία.

Υπενθυμίζεται πως οι Φαίακες είχαν απαλλαγεί από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας που πέταξε στα… σκουπίδια την εισήγηση της ΕΕΑ για την «κόκκινη κάρτα» στην Κέρκυρα λόγω εικονικής μεταβίβασης μετοχών. Στις 4 Αυγούστου, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών είχε απορρίψει την αίτηση αναστολής του μεγαλομετόχου της Κέρκυρας, Θανάση Ίσσαρη, εναντίον της ΕΕΑ που είχε διατάξει την αποβολή της Κέρκυρας από τις επαγγελματικές κατηγορίες ή τον υποβιβασμό της στην Β’ Εθνική. Το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ παίχτηκε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που πήρε και την καταδικαστική για τους Νησιώτες απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεκδικάζοντας τις εφέσεις της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, του Υπεύθυνου Ασκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. ΠΑΝ.ΚΑΡΡΑ και της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά της υπ΄αριθμ. 244/28-7-2015 απόφασης της ΠΕ/S.L. και της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ, με την υπ΄αριθμ. 67/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν αυτές.

Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη δι΄ αυτών 244/2015 απόφαση της ΠΕ/SUPER LEAGUE. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ την πειθαρχική ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Διατάσσει την απόδοση των παραβόλων στη ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Επίσης, με την υπ΄αριθμ. 66/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ κατά της από 21-7-2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE και της ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.