Ειδησεογραφικό site

Η ελληνική πρόταση αποτελεί καλή βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις λέει το Βερολίνο

28

Την άποψη ότι το κείμενο της πρότασης που κατέθεσε την Πέμπτη η κυβέρνηση για εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης αποτελεί «καλή βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις» εξέφρασε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφαν Ζάιμπερτ.

Όπως είπε το κείμενο ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα κράτησε αποστάσεις από τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποιήθηκε στο γερμανικό non paper που δόθηκε στο χθεσινό Euroworkingk Group λέγοντας ότι ο ίδιος δεν θα αποκαλούσε το κείμενο «Δούρειο Ίππο».

Χαρακτήρισε, επίσης, «εποικοδομητική» τη συζήτηση που είχαν το βράδυ της Πέμπτης η Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν εξασφαλίσει την επιτυχία και την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ διευκρίνισε ότι είναι λάθος να λέγεται ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θέλει μια λύση για την Ελλάδα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέας Συνόδου Κορυφής η κυρία Βιρτς απάντησε ότι η Γερμανία θα περιμένει να δει το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup για να αποφασίσει αν είναι απαραίτητα νέα συνάντηση.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.