Ειδησεογραφικό site

Επικίνδυνη Αποστολή 5 – Ξεπερνά κάθε προσδοκία

72

 

Πρωταγωνιστούν  Τομ Κρουζ, Σάιμον Πεγκ, Τζέρεμι Ρένερ, Άλεκ Μπάλντουιν, Ρεμπέκα Φέργκιουσον
Σκηνοθεσία Κρίστοφερ ΜακΚουάρι
Ημερομηνία Προβολής: Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015
διάρκεια: 132’

Ο Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει μία νέα αποστολή, την πιο επικίνδυνη μέχρι σήμερα: να διαλύσει το «Συνδικάτο», μία σκιώδη αντί-IMF οργάνωση άριστα εκπαιδευμένων πρακτόρων, που αποκαλύπτεται ότι δρα ενάντια στα μυστικά σχέδια της αμερικανικής Κυβέρνησης, ώστε να επικρατήσει μια νέα τάξη πραγμάτων. Στο πλευρό του Ίθαν Χαντ και της ομάδας του θα βρεθεί και μια αποκηρυγμένη Βρετανίδα πράκτορας, ο ρόλος της οποίας συνιστά μυστήριο. Στόχος του Ίθαν Χαντ όπως πάντα, να προστατέψει τους φίλους του και να κάνει το αδύνατο… δυνατό, όσο επικίνδυνο κι αν είναι!

Η πέμπτη ταινία της «σειράς» ταινιών ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ υπερβαίνει κάθε προσδοκία τόσο από άποψη πλοκής όσο και θεάματος. Αυτή τη φορά ο «Ίθαν Χαντ» αντιμετωπίζει πολλαπλούς σωματικούς, διανοητικούς και συναισθηματικούς κινδύνους καθώς η IMF έχει διαλυθεί, η CIA δεν τον εμπιστεύεται και μια νέα, διαφθαρμένη μυστική οργάνωση τον κυνηγάει.

Ο ίδιος ο Τομ Κρουζ ήθελε το σκηνοθέτη Κρίστοφερ ΜακΚουάρι στο τιμόνι της ταινίας (υπογράφει και το σενάριο) μετά από τρεις, πολύ πετυχημένες συνεργασίες τους (υπέγραφε το σενάριο των ταινιών Valkyrie και Edge of Tomorrow και τη σκηνοθεσία (για πρώτη του φορά) της ταινίας Jack Reacher) που επιβεβαίωσαν πως οι δυο άνδρες αλληλοσυμπληρώνονται.  Ο ίδιος ο Τομ Κρουζ, από την αρχή, είχε δηλώσει πως ήθελε να αλλάζει ο σκηνοθέτης σε κάθε ταινία και η κάθε μια να έχει το δικό της χαρακτήρα, μολονότι ο θεατής ακολουθεί το βασικό πρωταγωνιστή.

Το νέο αίμα στην ταινία είναι η Σουηδέζα ηθοποιός Ρεμπέκα Φέργκιουσον, την οποία είδαμε πέρυσι στην ταινία Ηρακλής. Μολονότι σχετικά άπειρη σε ταινίες δράσης, η  χημεία της με τον Τομ Κρουζ στη μεγάλη οθόνη είναι μοναδική. Εξάωρες καθημερινές προπονήσεις σε stunts, πάλη, κινήσεις, άλματα κατέληξαν με την Φέργκιουσον να κινείται σαν αιλουροειδές και να φτάνει να κρέμεται από το κτίριο της Όπερας της Βιέννης.

Η γνωστή ομάδα των Βινγκ Ρέιμς (ο από 20ετίας συνεργάτης του Τομ Κρουζ στις ταινίες αυτές), Τζέρεμι Ρένερ και Σάιμον Πεγκ ενώνεται και το χιούμορ συνδυάζεται μοναδικά με τη δράση, αλλά και τις διακυμάνσεις που περνάει, με τα χρόνια και υπό πίεση κάθε φιλία ή συνεργασία. Καθένας τους αδημονούσε να ξαναμπεί στο ρόλο του, ελπίζοντας πως το σενάριο δεν επιτάσσει το θάνατό του.

Για να βγάζει πραγματικά την αίσθηση της διαφθοράς και της συνομωσίας, η ταινία γυρίστηκε σε φιλμ, επενδύοντας σε παλιάς κοπής αναμετρήσεις που βασίζονται στο σενάριο και όχι στην παντοκρατορία των εφέ. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο ίδιος ο Κρουζ πρωταγωνιστεί σε όλες τις ριψοκίνδυνες σκηνές, συμπαρασύροντας, σχεδόν πάντα, και τους συμπρωταγωνιστές του στην ίδια πρακτική.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.