Ειδησεογραφικό site

Εθνικός κίνδυνος με σχέδιο Κοσοβοποίησης της Θράκης-Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο «Καρφί»

37

thrakiΤου Γιάννη Δημητρίου

Συναγερμός έχει σημάνει στους διπλωματικούς κύκλους, ο ήχος του οποίου πασχίζουν να φτάσει μέχρι τα αυτιά της συνήθως βαρήκοης κεντρικής εξουσίας, με τη Θράκη να είναι αυτό τον καιρό στο επίκεντρο ενός τεράστιου διπλωματικού παζαριού που γίνεται κάτω από τη μύτη των Αθηνών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι τουρκόφωνοι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης οδηγούν τα πράγματα στα άκρα, αφού πιάνοντας το κουβάρι από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, που έγινε πρόσφατα, είναι έτοιμοι να εγείρουν προκλητικά το ίδιο θέμα σε ό,τι αφορά την ελληνική εσχατιά.

Πλέον το παρασκήνιο το οποίο εξυφαίνεται δεν εξαντλείται σε θεωρητικά σχήματα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του «Καρφιού» οι μειονοτικοί παράγοντες της Θράκης με πλήρη οικονομική και πολιτική στήριξη, τόσο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής όσο και της Άγκυρας, σκοπεύουν εντός των αμέσως επόμενων μηνών να ανοίξουν το εθνικά επικίνδυνο κεφάλαιο της Κοσοβοποίησης της ακριτικής ελληνικής περιοχής.

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μετά τη διεξαγωγή του σκοτσέζικου δημοψηφίσματος, οι κορυφαίοι παράγοντες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης βρήκαν το πάτημα να κάνουν πράξη το ανθελληνικό «όραμά» τους.

Μάλιστα, το διήμερο 14 και 15 Μαΐου 2015 οι μειονοτικοί παράγοντες πρόκειται να γίνουν οικοδεσπότες μιας σύναξης αυτονομιστικών κινημάτων απ’ όλη την Ευρώπη, που θα γίνει στην Κομοτηνή – αυτοί το ονομάζουν συνέδριο. Στα κείμενα των συμπερασμάτων αλλά και στις τοποθετήσεις του… συνεδρίου θα καταγράφεται σαφώς η βούλησή τους για διαμελισμό της ελληνικής επικράτειας.

Το σημαντικό είναι πως ο μηχανισμός του προξενείου της Κομοτηνής (που, ειρήσθω εν παρόδω, έχει τριπλάσιο «μπάτζετ» από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης) έχει αρχίσει να εργάζεται σήμερα προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στόχος είναι στις προσεχείς εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, στην τριεδρική περιφέρεια του Νομού Ροδόπης να μην εκλεγεί χριστιανός βουλευτής.

ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΧΑΡΤΗ

Σήμερα, τις Θερμοπύλες αυτές φυλάττει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος έχει προειδοποιήσει ως μοναδικός χριστιανός βουλευτής της εν λόγω περιφέρειας, όπως προέκυψε από τις εκλογές του 2012, για τη διασπορά ισχυρών προσωπικοτήτων της μουσουλμανικής μειονότητας, που ήταν στελέχη του DEP (το οποίο, ως μειονοτικό κόμμα, στις ευρωεκλογές απέσπασε το 43% των ψήφων στην περιοχή), στα τρία μεγαλύτερα κόμματα.

Ο στόχος, λοιπόν, είναι σαφής: Oι μειονοτικοί της Θράκης θέλουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να εκλέξουν από ένα βουλευτή και αυτός να είναι μουσουλμάνος.

Στη σύναξη των αυτονομιστικών κινημάτων, παρουσία Βαλόνων, Φλαμανδών, Σκοτσέζων, Καταλανών και Τιρολέζων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι μειονοτικοί παράγοντες, στηριζόμενοι στο δόγμα Νταβούτογλου, θα μιλήσουν για ολοσχερή αλλαγή του χάρτη της Ευρώπης.

ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΗΓΕΣ

Διπλωματικοί κύκλοι ανέφεραν στο «Κ» ότι ο εθνικός κίνδυνος είναι προ των πυλών. Ο αχός του έχει φτάσει στα αυτιά των ιθυνόντων, αλλά ακόμη η αντίδραση της επίσημης ελληνικής διπλωματίας είναι προσκηνιακά άνευρη. Είναι δεδομένο ωστόσο πως το ΥΠΕΞ πρόκειται να πάρει πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δύο βασικές πληγές. Η πρώτη αφορά το μεγάλο όγκο αιτήσεων προς ελληνοποίηση, ανθρώπων που έρχονται απ’ την άλλη πλευρά του Αιγαίου, και η δεύτερη το μηχανισμό αρπαγής της γης από χριστιανικούς πληθυσμούς της Θράκης, με μοχλό μια τράπεζα η οποία λειτουργεί στη Θράκη και έχει δανειοδοτήσει χριστιανικούς αγροτικούς πληθυσμούς, γνωρίζοντας πως πολλοί από αυτούς θα βρεθούν σε πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους, οπότε η γη θα περάσει, ουσιαστικά δημευόμενη, όχι απλώς σε τουρκικά χέρια, αλλά σε τουρκικά κρατικά χέρια.

Όλη αυτή την κατάσταση δείχνει να εκμεταλλεύεται το ισχυρό δίδυμο της Άγκυρας, αφού Ερντογάν και Νταβούτογλου εκβιάζουν διπλωματικά τη Δύση, παίζοντας ακόμα και το «χαρτί» των τζιχαντιστών και ουσιαστικά πατώντας σε δύο βάρκες, σ’ ένα ζήτημα που ήταν απ’ την αρχή ακανθώδες και κρίσιμο και σήμερα τείνει να εξελιχθεί σε πληγή.

Οι τουρκικές προειδοποιήσεις είναι αλλεπάλληλες, καθώς το μέτωπο αυτό, αντί να κλείνει, ανοίγει περισσότερο και πιθανόν πιο επώδυνα. Η άμεση αντίδραση είναι θέμα υψίστης σημασίας, ενώ εκτιμάται πως τα «γεράκια» της Άγκυρας καραδοκούν έτσι ώστε να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε οσμή πολιτικής αστάθειας ή διφορούμενης πολιτικής άποψης που θα διατυπωθεί, για να προσθέσουν ακόμη ένα όπλο στο οπλοστάσιό τους.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.