Ειδησεογραφικό site

Δική της γραμμή η Βούλτεψη για το έλλειμμα–Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου–Στήριξη από καραμανλικούς

88

Κι άλλες πληγές ανοίγει στο Μαξίμου η κυβερνητική εκπρόσωπος που διατηρεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την πλατεία Μαβίλη. Το «καραμανλικό» παρελθόν, το παρόν αλλά και το αβέβαιο μέλλον της θέσης καθώς ήδη το πρωθυπουργικό περιβάλλον δυσανασχετεί.

Δική της γραμμή για το έλλειμμα του 2009 και το φλέγον ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής που αναμένεται να κάνει ακόμα πιο “καυτό” το φθινόπωρο της κυβέρνησης με το άνοιγμα της Βουλής και την ολοκλήρωση των εργασιών από τα θερινά τμήματα, φαίνεται να χαράζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, που μπορεί να έγινε με εντολή του Αντώνη Σαμαρά η νέα “φωνή” της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου, αλλά φαίνεται ότι δεν ξεχνάει τις ρίζες της που εντοπίζονται στο “καραμανλικό” μπλοκ.

Χαρακτηριστική η χθεσινή δήλωση της, για το μείζον θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο σύμφωνα με την ίδια έχει “παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη ,όπου και θα κριθεί στη βάση στοιχείων του σχετικού φακέλου”. Αναφορικά με τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής δήλωσε ότι “η ΝΔ είχε υποσχεθεί να προχωρήσει σ΄ αυτήν, αλλά εφ’ όσον θα είχε την αυτοδυναμία από τις εκλογές του 2012″.

Εξ’ αιτίας αυτών,σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήδη καταγράφεται δυσαρέσκεια στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου, δεδομένου ότι πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να μην έχει λάβει πρότερη ενημέρωση για τις δηλώσεις Βούλτεψη ενώ πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζουν τις τοποθετήσεις της νέας κυβερνητικής εκπροσώπου “δίκοπο μαχαίρι” για τις ισορροπίες οι οποίες είναι ήδη λεπτές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που έχει αποδειχτεί πολύτιμος κυβερνητικός εταίρος.

Αντίθετα, το έλλειμμα του 2009 και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναμένεται να αποτελέσουν “όπλο” στα χέρια των καραμανλικών που διαμηνύουν από καιρό ότι κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της εν λόγω δικαστικής έρευνας θα είναι casus belli γι’ αυτούς και τον Κ. Καραμανλή, δεδομένου ότι δεν στοχοποιούνται άμεσα για τα οικονομικά στοιχεία καθώς η υπόθεση αφορά άμεσα τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Γ. Παπανδρέου αλλά και τον τότε Υπ. Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι ούτε το καραμανλικό μπλοκ αφορά άμεσα η εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα, αλλά ούτε τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και να οξύνει ακόμα περισσότερο τα πνεύματα ανάμεσα σε ένθερμους υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου που θέτουν κατά καιρούς θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και στους “βενιζελικούς” που σχεδιάζουν τη μετεξέλιξη του κόμματος στη βάση μιας δημοκρατικής παράταξης της οποίας το δρόμο άνοιξε η Ελιά που κατάφερε να παραμείνει ζωντανή στις ευρωεκλογές και να έχει πλέον τώρα το “πάνω χέρι” στις διεργασίες της Κεντροαριστεράς μετά και από το μπαράζ αποχωρήσεων από τη ΔΗΜΑΡ που φυλορροεί.

Σύμφωνα μάλιστα και με αποκλειστικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας parapolitika.gr τον Κώστα Καραμανλή επισκέφθηκε το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπους, Σοφιά Βούλτεψη, στο πολιτικό γραφείο τους στην οδό Παν.Κυριακού, όπου και έγινε συζήτηση για το γνωστό θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο ότι η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου χαρακτηρίστηκε από τον Κ.Καραμανλή “κατ’ αρχήν ισορροπημένη”.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.