Ειδησεογραφικό site

Γιατί ο Τσίπρας δεν ανακοινώνει ακόμη τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

30

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που θα λάβει η κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Δευτέρας από τη Βουλή αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το όνομα του προσώπου που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι απόψεις και οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες. Αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουν ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξακολουθεί να είναι το φαβορί για το αξίωμα, αλλά υπάρχουν ακόμη πληροφορίες που επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να συζητά και άλλες υποψηφιότητες, έως την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, η μετακόμιση του Έλληνα επιτρόπου στο προεδρικό Μέγαρο φέρεται να κλείδωσε το πρωί της Τετάρτης, όταν οι κύριοι Τσίπρας και Αβραμόπουλος, ευρισκόμενοι και οι δύο στις Βρυξέλλες φέρονται να επικοινώνησαν, αλλά καμία από τις δύο πλευρές δεν επιβεβαιώνει την επαφή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα τελικά δεν συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς ούτε ο πρώτος έδειξε οποιαδήποτε σχετική διάθεση, ούτε ο δεύτερος θέλησε να δείξει ότι παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική ζωή.

Πάντως, πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ανέφεραν στο koolnews.gr ότι ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει το όνομα του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας θεσμικά, έχοντας πρώτα στα χέρια του την εμπιστοσύνη της Βουλής και αυτό δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο που θα προκριθεί τελικά.

Πηγή: koolnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.