Ειδησεογραφικό site

Σάλος στην Γερμανία για οδηγούς που αντί να βοηθήσουν φωτογράφιζαν θύματα τροχαίου

31

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία η απάνθρωπη συμπεριφορά δεκάδων οδηγών, που έγιναν μάρτυρες ενός σοβαρού ατυχήματος και αντί να προσφέρουν βοήθεια στους τραυματίες, έκαναν σλάλομ ανάμεσα στα χτυπημένα αυτοκίνητα και συνέχισαν την πορεία τους. Ορισμένοι σταμάτησαν, όχι όμως για να βοηθήσουν τα θύματα του τροχαίου, αλλά για να βγάλουν…φωτογραφίες με τα Smartphone τους!

Το ατύχημα συνέβη απογευματινή ώρα στην αούτομπαν Α2 της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, όταν ένας 44χρονος έπεσε σχεδόν αφρενάριστος στο τέλος μίας ουράς ακινητοποιημένων οχημάτων. Τις μεγαλύτερες ζημιές έπαθε ένα Opel Omega, στο οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά ένας επιβάτης και άλλος ένας ελαφρύτερα. Το αυτοκίνητο του απρόσεκτου 44χρονου οδηγού τουμπάρισε, ενώ είχαμε και εδώ τέσσερις σοβαρά τραυματισμένους επιβάτες. Μετά τη σύγκρουση κατάφεραν να βγουν οι τραυματίες μόνοι τους από τα αυτοκίνητα, έμειναν όμως αβοήθητοι στη μέση του δρόμου.

Δεκάδες περαστικά οχήματα προτίμησαν να κάνουν σλάλομ και να περάσουν ανάμεσά τους, αντί να σταματήσουν και να προσφέρουν πρώτες βοήθειες. Μάλιστα ορισμένοι από τους οδηγούς έβγαζαν φωτογραφίες από το σημείο του ατυχήματος. Η γερμανική αστυνομία χαρακτήρισε «απερίγραπτη» τη συμπεριφορά τους, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση των σωστικών συνεργείων, για να διαλυθούν οι περίεργοι, που είχαν μείνει για να χαζεύουν.

Από τις έρευνες, που διενεργούνται, έχουν εντοπιστεί γύρω στους 10 – 15 οδηγούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν βοήθεια, αν και είναι υποχρεωτική με βάση τον Κ.Ο.Κ. σε τέτοιες περιπτώσεις. Εφόσον αποδειχθεί η ενοχή τους, κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα και με φυλάκιση έως ενός έτους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.