Ειδησεογραφικό site

Γιατί δηλώνει «χαρούμενος» ο Αλέξης Τσίπρας…

94

Του Θοδωρή Καλούδη

Πολλοί – και κυρίως οι σύντροφοί του – εξεπλάγησαν με τη χαρά που έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας [ δήλωσε «χαρούμενος» με την «κατανόηση» των ηγετών της Ευρώπης ] μετά το «άγριο ξύλο» που έφαγε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Λίγο πριν, το σύνολο των ηγετών της Ευρωζώνης έκανε σαφές στον πρωθυπουργό ότι:

– Για να σωθεί η χώρα εδώ που έφτασε, θα πρέπει η κυβέρνηση να ζητήσει μια νέα χρηματοδότηση. Η νέα αυτή βοήθεια συνεπάγεται νέο πολυετές και βαρέως τύπου μνημόνιο. Και αυτό γιατί οι οικονομικές συνθήκες έχουν χειροτερεύσει με τις καθυστερήσεις και την ασαφή τακτική που επέλεξε η κυβέρνηση στην πεντάμηνη διαπραγμάτευση. Κατέστησαν δε καταστροφικές κατά την τελευταία περίοδο.

– Το μνημόνιο αυτό θα πρέπει να το συγγράψει η ίδια η κυβέρνηση με κάθε λεπτομέρεια έως το βράδυ της Πέμπτης και να το εισηγηθεί ο ίδιος κ. Τσίπρας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

– Αν η κυβέρνηση αρνηθεί αυτή την προοπτική, τότε θεωρούν ότι το Grexit είναι αναπόφευκτο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ασχοληθεί άλλο με την Ελλάδα, είναι έτοιμη να προστατεύσει το ευρώ και τις οικονομίες όλων των άλλων χωρών. Όπως επίσης και να προσφέρει «ανθρωπιστική βοήθεια» στους Έλληνες.

Το Ευρωπαϊκό μέτωπο εμφανίστηκε αρραγές απέναντι στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αρραγές και αποφασισμένο να δώσει τέλος στα «παιχνίδια» και τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Ήταν ανατριχιαστικά σκληρές οι δηλώσεις τους. Και απελπιστικά μόνη η Ελλάδα. Και καθόλου «περήφανη».

Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας έχει δύο επιλογές :

– Θα εμφανιστεί «ρεαλιστής» και θα υπογράψει ένα μνημόνιο χειρότερο από αυτά των προκατόχων του, τα οποία κατήγγειλε με πάθος και υποσχόταν ότι θα έσκιζε την επομένη των εκλογών. Ενώ πούλησε ελπίδα και προγράμματα ανακούφισης της κοινωνίας, θα συνεχίσει τη «σκληρή πολιτική των μνημονίων», επιβεβαιώνοντας όσους από τους αντιπάλους του τον κατηγορούν για «ψεύτη» και «λαϊκιστή».

– Εναλλακτικά, θα αρνηθεί την τελευταία προσφορά των Ευρωπαίων εταίρων του και θα οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρωζώνης, σε χρεοκοπία και τη δραχμή.

Ότι και να γίνει, ο κομμουνιστικός «τακτικισμός» αποδεικνύεται πως έχει τα όριά του. Όπως και ο άκρατος λαϊκισμός.

Το θέμα είναι πότε θα το αντιληφθούν οι πολίτες… που ίσως απορούν τώρα γιατί ενώ ψήφισαν ΟΧΙ τους βγήκε ΝΑΙ και γιατί χαίρεται και χαμογελά γι’ αυτό ο αρχηγός…

Αναδημοσίευση από 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.