Ειδησεογραφικό site

Γιατί έμειναν εκτός Παπαδημούλης, Μητρόπουλος και Μηλιός;

56

Η πασοκογενής τάση του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε τόσο στα ψηφοδέλτιά του με τις υποψηφιότητες που ενέταξε σ’ αυτά, καθώς βασική πηγή ψηφοφόρων από άλλο κόμμα ήταν το ΠΑΣΟΚ και κεντροαριστερά. Δεν έκρυψε όμως την τάση αυτή και στην δημιουργία της κυβέρνησης καθώς ουκ ολίγα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ κέρδισαν μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο.

Αυτό είχε ως συνέπεια κάποια στελέχη, ιδιαιτέρως προβεβλημένα, του ΣΥΡΙΖΑ να μείνουν εκτός κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος που αρχικά ακούγονταν το όνομά του σε πολλά υπουργεία με κορυφαίο το Εργασίας, φαίνεται ότι τελικά λόγω καραμπόλας έμεινε απ’ έξω. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης που επίσης ήταν ένα από τα ονόματα που περιμέναμε να πρωταγωνιστήσει στην νέα κυβέρνηση, έμεινε εκτός. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προορίζονταν και δεν είχε και αντίρρηση και ο ίδιος, για το υπουργείο Εσωτερικών. Δεν κατάφερε να το πάρει και έτσι προτίμησε αντί άλλου υπουργείου να μείνει εκτός κυβέρνησης.

Το παρασκήνιο ωστόσο με τον κ. Μηλιό είναι ακόμη πιο έντονο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και τα σενάρια που θέλουν τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο να αποδέχεται την πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τότε την θέση του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναλάβει ο κ. Μηλιός. Γι’ αυτό και έπρεπε να μείνει εκτός κυβέρνησης και… διαθέσιμος.

Πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι δεν θα έχει το ίδιο χαρτοφυλάκιο με τον κ. Αβραμόπουλο. Αν ο κ. Αβραμόπουλος αποφασίσει να φύγει από Ευρωπαϊκός Επίτροπος, θα γίνει ανασχηματισμός στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα χαρτοφυλάκια θα αλλάξουν.

Πηγή: parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.