Ειδησεογραφικό site

Γερμανός υφ.Οικ. Γενς Σπαν: Θα τα βρούμε με το ΔΝΤ για το Ελληνικό χρέος

44

Βέβαιος πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι υπόλοιποι πιστωτές της Ελλάδας θα συμφωνήσουν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εμφανίστηκε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Jens Spahn σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Bloomberg.

«Έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση από το ΔΝΤ ότι θέλουν ναπαραμείνουν στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας αλλά θα πρέπει να διαπραγματευτούμε για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υφυπουργός δηλώνοντας σίγουρος πως στο τέλος θα βρεθεί μια λύση.

«Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε μια λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, για παράδειγμα, επεκτείνοντας την αποπληρωμή των δανείων».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ότι έχει την ευκαιρία να είναι «ένας πολύ ισχυρός ηγέτηςπροωθώντας τιςμεταρρυθμίσεις» αν επανεκλέγει αυτό το μήνα στις εκλογές, αν και η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος εξακολουθεί να είναι απαραίτητη και «δεν θα είναι εύκολη υπόθεση», διευκρίνισε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι προκάτοχοί της και να προχωρήσει σε αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

«Μετά από τρεις εβδομάδες που έμεινα κλειστές οι τράπεζες στην Ελλάδα, έχει γίνει κατανοητό ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη» κατέληξε ο Jens Spahn.

Τα σχόλια είναι κλειστά.