Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Ο,τι χειρότερο η παράταση – Φεύγω πικραμένος – Τσίπρας και Βαρουφάκης χάνουν χρόνο και κόπο στην επικοινωνία – Καρφιά για Μητσοτάκη: «Στο δημόσιο κάναμε μια τρύπα στο νερό»

42

Ίσως την τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε εχθές ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο MEGA. Μίλησε για τα χρόνια της κρίσης, παραδέχτηκε λάθη, άσκησε κριτική στην σημερινή κυβέρνηση και για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι είναι παρών, παρότι αποχωρεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Αρχικά μιλώντας για τη διαπραγμάτευση ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση χάνει χρόνο. Επιπρόσθετα σημείωσε ότι ήδη ως χώρα έχουμε χάσει ένα χρόνο. Επιπλέον εξέφρασε την ελπίδα ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως το πιο εύκολο μέρος της διαπραγμάτευσης είναι έξω, το πιο δύσκολο είναι μέσα. Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο περεταίρω παράτασης του προγράμματος εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο θα είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί για την Ελλάδα. Επίσης αναφερόμενος στην περίπτωση σχηματισμού ενός μετώπου εναλλακτικής διακυβέρνησης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ το άφησε ανοιχτό. «Θα φανεί από τη συγκυρία, από τις ανάγκες  τις χώρας», είπε.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος «να ζήσουμε αυτό που έζησε η Κύπρος». Εξήγησε για άλλη μια φορά ότι κατά την άποψή του το Σχεδιο Α στην Κύπρο ήταν χειρότερο από το Σχέδιο Β. Σε ερώτηση αν θεωρεί πιθανό κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων είπε: «Δεν μπορώ να πω ότι αποκλείεται να συμβεί».

Μιλώντας για τα λάθη που έγιναν στην προηγούμενη κυβέρνηση είπε, αναφορικά με τις οριζόντιες απολύσεις στο δημόσιο «έγινε μια τρύπα στο νερό». Ανέφερε ότι ο ίδιος είχε επιμείνει να μη γίνουν στοχευμένες κινήσεις σε συγκεκριμένες ομάδες. «Έπρεπε η προσέγγιση να είναι τελείως διαφορετική», τόνισε.  Δεν απέδωσε η πολιτική εξυγίανσης του δημοσίου είπε προσθέτοντας πως δεν έγινε συνολική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων όπως θα έπρεπε.

Πέραν αυτών σε ότι αφορά την προσωπική του διαδρομή παραδέχτηκε ότι τώρα που ήρθε η ώρα της αποχώρησης νιώθει πικρία. Αναρωτήθηκε πώς μπορεί να νιώσει κανείς όταν έχει δαπανήσει πέντε χρόνια που ισοδυναμούν με πενήντα για να κάνει κάτι καλό για τον τόπο του. Με σαφώς σαρκαστικό ύφος ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι θαυμάζει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη γιατί επενδύουν χρόνο και κόπο στην επικοινωνία, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε κάτι τέτοιο γιατί είχε το κεφάλι κάτω.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ως «δύσκολα προβλήματα» για τον κ. Τσίπρα γιατί έχουν προσωπική ατζέντα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.