Ειδησεογραφικό site

Η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος Νίκου Φίλη: Το Μνημόνιο δεν καταργείται

53

Μπορεί προεκλογικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να δήλωναν πως το Μνημόνιο θα καταργηθεί «με ένα νόμο, ένα άρθρο» αλλά μετεκλογικά, αρχικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για «σχήμα λόγου» και τώρα ο Νίκος Φίλης το ομολόγησε ξεκάθαρα: το μνημόνιο δεν καταργείται.

«Δεν μπορεί να ξηλωθεί το μνημόνιο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο thepressproject.gr. Και παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει λάθη.

Ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες το πρώτo διάστημα, κάνοντας λόγο για ψευδαίσθηση ότι θα υπερίσχυε η Δημοκρατία έναντι των τελεσιγράφων.

«Είχαμε λανθασμένη εκτίμηση» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση εκτίμησε πως «είμαστε στη στιγμή της συμφωνίας και ότι τώρα όλα τα προαπαιτούμενα πρέπει να συμφωνηθούν. Συμβιβασμός είναι, δεν το κρύβουμε» και άφησε αιχμές για την διαπραγματευτική ομάδα λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση δεν διαφύλαξε μερικά ζητήματα κρίσιμα στη διαπραγμάτευση.

«Δεν σχεδιάστηκε η διαπραγμάτευση με τον αποτελεσματικότερο τρόπο» σχολίασε ενώ απαντώντας σχετικά με ενδεχόμενη επιλογή ρήξης της ελληνικής κυβέρνησης τόνισε ότι «ρήξη είναι η διαπραγμάτευση που κάνουμε. Η διαπραγμάτευση που θέτει σε αμφισβήτηση το πλαίσιο που περνά τη θηλιά στο λαιμό της ελληνικής κοινωνίας».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η λιτότητα, λέγοντας πως «για τίποτα δεν είμαι σίγουρος».

«Το δίλημμα είναι σκληρό. Θα πέσουμε στους δανειστές ή θα παλέψουμε με τη λαϊκή εντολή για αλλαγή στη χώρα», είπε και αναφερόμενος στη συμφωνία εκτίμησε πως «ό,τι φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή θα είναι το καλύτερο που μπορεί να επιτύχει και ότι θα εγκριθεί από τη μεγάλη πλειοψηφία» και πρόσθεσε πως «αν δεν έχουμε συμφωνία που να διασφαλίζει χρηματοδότηση, δεν πρόκειται να πληρώσουμε από τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου».

Από τα πυρά του Νίκου Φίλη δεν γλίτωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία άλλωστε οι σχέσεις του δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο τους.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου θα υποταχθεί στη διαπραγμάτευση. Αυτό ορίζει το Σύνταγμα», είπε αναφερόμενος στην Επιτροπή για το χρέος, ενώ κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής πως «στήνει» αντιπαραθέσεις! Επ’ αυτού διευκρίνισε όμως πως η κ. Κωνσταντοπούλου πέφτει σε παγίδες και τη χτυπούν για να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τι είπε ο Νίκος Φίλης για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ:

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.