Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Οι μικροκομματικές αψιμαχίες στρέφουν τις αγορές εναντίον μας

51

Παρέμβαση στα διαδραματιζόμενα περί «αργυρώνητων» βουλευτών και άλλων τινών που αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε θετική εξέλιξη των πραγμάτων, έκανε πριν λίγη ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως «οι μικροκομματικές αψιμαχίες στρέφουν τις αγορές εναντίον μας».

Ύστερα από τη χθεσινή, αλλά και την σημερινή μεγάλη πτώση του ΧΑ και την άνοδο των spreads, που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών αποδίδει στην αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας, έρχεται στην ανάγκη να ζητήσει «συστράτευση για την έξοδο από το μνημόνιο».

Μετά τη συνάντηση που είχε ο Ευ. Βενιζέλος με την αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας Ναταλία Γκέρμαν, κλήθηκε να σχολιάσει το σφυροκόπημα που δέχονται το Χρηματιστήριο και τα ομόλογα και δήλωσε:

«Το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχουμε αυτήν τη στιγμή στη δύσκολη διαπραγμάτευση για την έξοδο από την κρίση και από το μνημόνιο, για την αλλαγή σελίδας στην πορεία της χώρας, είναι η αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας».

Επίσης, πρόσθεσε:

«Βλέπουμε τώρα σκηνές από ένα μέλλον που πρέπει να αποφύγει ο ελληνικός λαός. Βλέπουμε πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση και ότι όσο είναι σημαντικό το να είμαστε ενωμένοι και συστρατευμένοι για να πετύχουμε την έξοδο από το μνημόνιο, άλλο τόσο είναι επικίνδυνο να μετατρέψουμε εσωτερικές μικροκομματικές αψιμαχίες σε επιχείρημα των αγορών εναντίον μας».

Ακόμη ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «ο καθένας πρέπει να καταλάβει πως ό,τι λέμε και ό,τι κάνουμε εδώ στην Ελλάδα αμέσως εξάγεται και λειτουργεί, είτε υπέρ, είτε κατά, της χώρας. «Δυστυχώς, τώρα λειτουργεί κατά!».

Όταν ρωτήθηκε για τις φήμες περί χρηματισμού βουλευτών και εξαγοράς συνειδήσεων εν όψει της ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «αθλιότητα», την όλη ιστορία και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «σταλινικού τύπου επιχείρηση προληπτικής συκοφάντησης της ανεξάρτητης, διαφανούς και κατά συνείδηση ψήφου των βουλευτών».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι αυτού του «σταλινικού τύπου προσεγγίσεις» δεν ισχύουν σε ευρωπαϊκές δημοκρατίες και ευρωπαϊκά κράτη δικαίου και σημείωσε ότι «η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γίνεται φανερά, ονομαστικά και στα μάτια του ελληνικού λαού».

Τα σχόλια είναι κλειστά.