Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση επιδιώκει αποστασία βουλευτών και όχι συναίνεση κομμάτων

48

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «κρίση νομιμοποίησης, καθώς τα 2/3 των πολιτών είναι εξ ορισμού κατά της κυβέρνησης και το 1/3 που τη στήριξε βρίσκεται ήδη σε φάση αμφιβολίας». «Η κρίση ήταν εκ γενετής, από τη συγκρότηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» προσέθεσε, «ανεμομαζώματα- διαβολοσκορπίσματα που λέει και ο ελληνικός λαός».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμφισβήτησε την ειλικρίνεια της κυβέρνησης στο θέμα της συναίνεσης. «Η κυβέρνηση δε ζητά συναίνεση σε μεταρρυθμίσεις, αλλά να πούμε όλοι μαζί ψέματα στο λαό, ότι δε θέλουμε μείωση συντάξεων και μετά να πούμε τι να κάνουμε δεν τα καταφέραμε» είπε χαρακτηριστικά. Παρολαυτά προσέθεσε πως η αντιπολίτευση θα βοηθήσει στη ρύθμιση του χρέους «αλλά πρέπει να ζητηθεί συγνώμη για τα ψέματα».

«Η κυβέρνηση ήρθε σε αναζήτηση συναίνεσης ή σε αναζήτηση πλειοψηφίας;» αναρωτήθηκε για την πρόσφατη συνάντηση των αρχηγών και έδωσε ο ίδιος την απάντηση: «ο κουτσαβακισμός είναι πολύ κακός σύμβουλος». Στο πλαίσιο αυτό, έκανε ειδική αναφορά στη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου έναντι της αντιπολίτευσης. «Η κυβέρνηση τρέφεται από την κατάσταση της αντιπολίτευσης» σημείωσε και μίλησε για «χυδαία προσπάθεια να παρέμβει στα εσωτερικά των κομμάτων, με αφορμή και τη διαδοχή στη ΝΔ».

«Στο ΠΑΣΟΚ είναι εύκολα τα πράγματα, για όλα φταίω εγώ» τόνισε. «Στη ΝΔ η κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι ο καλός Καραμανλής και ο κακός Σαμαράς» ανέφερε και προειδοποίησε πως «δημιουργείται έτσι μια ζοφερή εικόνα που θυμίζει το 1965»! «Με εμπειρογνώμονα ακροδεξιών πρακτικών διακυβέρνησης τον κ. Καμμένο επιδιώκουν την αποστασία» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον οποίο κατηγόρησε για «μικροκομματικά παιχνίδια που υπερβαίνουν τον θεσμικό του ρόλο».

Επανερχόμενος στην κυβέρνηση μίλησε για «ανικανότητα διακυβέρνησης και διάλυση της κρατικής μηχανής». «Δεν ξέρουν ούτε πως θα διεκδικήσουν την άρση των capital controls» επισήμανε και χαρακτήρισε τεράστια τη βλάβη του ελληνικού δημοσίου από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Υποστήριξε πως η κυβέρνηση δείχνει απόλυτη αδιαφορία για την πραγματική οικονομία και δεν κάνει τίποτα για να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Σημείωσε ότι ακόμη έχουν μείνει αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσε ο Γιάννης Πανούσης και πρότεινε, ενώπιον του κινδύνου να αποβληθούμε από τη Σένγκεν, να δημιουργηθούν πλωτά κέντρα ταυτοποίησης στα τουρκικά λιμάνια, τα οποία θα λειτουργούν με ευθύνη της ΕΕ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.