Ειδησεογραφικό site

Νταβούτογλου: Παίρνουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε τις ρωσικές κυρώσεις

29

Η Ρωσία αποφάσισε να προχωρήσει σε σημαντικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και τον θάνατο του ενός πιλότου.

Ωστόσο, οι Τούρκοι παίρνουν τα μέτρα τους. Και αυτό για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τις ρωσικές κυρώσεις, όπως τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το ταξίδι που πραγματοποίησε στο Αζερμπαϊτζάν.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, η τουρκική κυβέρνηση εξετάζει σειρά διαρθρωτικών μέτρων με στόχο να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις που προκλήθηκαν, ενώ αναμένεται να υπάρξει στήριξη στις εταιρείες που επλήγησαν σε τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία. Η Τουρκία επιπλέον ενδέχεται να αγοράσει μεγαλύτερη ποσότητα φυσικού αερίου από τα ήδη προγραμματισμένα έξι δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα από τον αγωγό TANAP του Αζερμπαϊτζάν, προσέθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά το ταξίδι του στη χώρα.

Ο Νταβούτογλου εν συνεχεία αναφέρθηκε και στα γερμανικά αεροσκάφη, τα οποία θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών και αναμένονται να χρησιμοποιήσουν ως βάση τους το Ιντσιρλίκ και επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.