Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Η Δημοκρατική Παράταξη είναι ήδη μία πραγματικότητα – Ο τρίτος πόλος είναι εφικτός

80

«Η παράταξη υπάρχει και θα υπάρχει» τόνισε στη δευτερολογία του με την οποία έκλεισαν οι εργασίες της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

“Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι ήδη μία πραγματικότητα, είναι ήδη μία πολιτική οντότητα και αυτή είναι η πρώτη μας επιτυχία“. Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την δευτερολογία του, με την οποία έκλεισε τις διήμερες εργασίες της ΕΟΕΣ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για ένα συνέδριο που θα αποτελέσει μεγάλο πολιτικό γεγονός προγραμματικού χαρακτήρα.

“Ο τρίτος πόλος είναι εφικτός“, είπε, “σπάει τον διπολισμό που είναι ούτως ή αλλως τεχνητός“. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο χαρακτήρας της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης έχει ήδη ξεκαθαρίσει, αποδίδοντας στον νέο σχηματισμό ρόλο εγγυητή της εθνικής σταθερότητας.

“Η παράταξη υπάρχει και θα υπάρχει“, είπε, σημειώνοντας όμως ότι υπάρχει και η ευθύνη του πολίτη, που είναι “κύριος της μοίρας του”, αφού για να σεβαστούν τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών οι εταίροι μας θα πρέπει πρώτα να τις σεβαστούμε εμείς.

“Η χώρα εχει αλλάξει σελιδα. Οι δείκτες της οικονομίας είναι ευοίωνοι“, είπε, κρούοντας όμως τον κώδωνα του κινδύνου ότι το σύστημα είναι εύθραυστο και επαναλαμβάνοντας ότι είναι δυνατό μέσα σε πέντε ημέρες να χαθούν οι θυσίες πέντε ετών.

“Εμείς, ως Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, δεν θέλουμε να παίξουμε κανέναν θεσμικό ρόλο πέραν αυτού που θα μας αναθέσει ο λαός στις επόμενες εκλογές που ελπίζω να γίνουν το 2016, αλλά αν κάποιος τις προκαλέσει, και νωρίτερα. Δεν επιζητούμε κανέναν αυξημέρο ρόλο. Δεν πάσχουμε από κυβερνητισμό, αλλά έχουμε υψηλό φρόνημα ευθύνης”, είπε.

Θέτοντας τις δύο προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος, μίλησε για :

1) Ολοκλήρωση της προσπάθειας διαπραγμάτευσης και αλλαγή σελίδας, αφού βεβαίως τελειώσει η τρέχουσα αναθεώρηση ώστε να εκταμιευθεί η τελευταία δόση και να ολοκληρωθεί το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος στις 31 Δεκεμβρίου, κάτι που επανέλαβε ότι θα γίνει χωρίς νέα μέτρα.

2) Διαμόρφωση της λεπτομερούς αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

“Μπορούμε”, είπε, κάνοντας λόγο για συγκινητικό οιωνό, όπως ‘διάβασε’ το χθεσινό δείπνο με τους πρώην βουλευτές του κινήματος, που “είναι παρόντες, θέλουν να μετάσχουν”, όπως είπε.

Αναφερόμενος στους 180, ρώτησε “ποιος μας έχει πεί ότι υπάρχουν οι 121 εναντίον;”. Εκτός άν, όπως είπε, η αξιωματική αντιπολίτευση υπολογίζει στις ψήφους της ΧΑ…

“Οι επόμενες εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016. Αν κάποιος τις εκβιάσει, οι εκλογές θα κριθούν προεκλογικά” είπε ακόμα χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.