Ειδησεογραφικό site

Καπερνάρος: Γιατί έφυγα από τους ΑΝΕΛ-Καμμένος: «Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει ας μου το πει τώρα»

77


Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Βασίλης Καπερνάρος. Μεμια λιτή επιστολή, ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής, χωρίς να αναφέρει τους λόγους της ενέργειας του.

kapernaros-epistoli
Καπερνάρος: Γιατί αποχώρησα

Λίγη ώρα αργότερα ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής έστειλε επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρησή του από την ΚΟ του κόμματος.

Αναλυτικά:

«Σήμερα με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της βουλής γνωστοποίησα την ανεξαρτητοποίησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τους λόγους, ειδικούς και γενικούς, που με οδήγησαν σε αυτή την κίνηση, τους ανέλυσα και τους αιτιολόγησα κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας . Ξεκαθαρίζω ότι οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου δεν εμπεριέχουν, ούτε σαν σκέψη, την συνεργασία μου με άλλο κόμμα. Παιχνίδια κάτω από το τραπέζι δεν έπαιξα ποτέ στη ζωή μου και δεν θα το κάνω τώρα, άλλωστε δεν είναι του χαρακτήρα μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνεδρίαση της Κ.Ο. ο Βασίλης Καπερνάρος εξέφρασε το παράπονο ότι δεν βρήκε στήριξη από κανέναν, ούτε από το κόμμα ούτε από συναδέλφους του βουλευτές, ούτε από τον κ. Καμμένο, στον οποίο καταλόγισε ότι «δεν έκανε ούτε μια κοινή εμφάνιση μαζί του». Εκτίμησε ότι «επί δύο χρόνια δεν δώσαμε το πολιτικό μας στίγμα» ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο στους Ανεξάρτητους Έλληνες, και τόνισε ότι «δεν πρόκειται να πάει στη Νέα Δημοκρατία».

Φέρεται, επίσης, να αναφέρθηκε και στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιαννέλη, ο οποίος είχε προσκαλέσει τους Βύρωνα Πολύδωρα και Νικήτα Κακλαμάνη (έτερο υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων), αλλά όχι τον ίδιο ως ομιλητή, κάτι που συνάντησε την αντίδραση του κ. Καμμένου, ο οποίος του είπε ότι «έπρεπε να είχες δώσει το «παρών» στην εκδήλωση». Επίσης ο κ. Καπερνάρος επέρριψε ευθύνες στον κ. Καμμένο για το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να ρίξει κανείς ευθύνες στη βάση της πυραμίδας, αλλά στην κορυφή».

Όταν ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο κ. Καπερνάρος, οι συνάδελφοί του στην ΚΟ του ζήτησαν να το σκεφτεί και να μην παίρνει «αποφάσεις εν θερμώ» αλλά τελικά ο βουλευτής δεν άλλαξε την απόφασή του.

Καμμένος: «Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει ας μου το πει τώρα»

Στη συνεδρίαση της ΚΟ συζητήθηκε εκτενώς το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ εκφράστηκε κριτική σε επιλογές του κόμματος, και του προέδρου του Πάνου Καμμένου, κυρίως στις επιλογές του στον οργανωτικό τομέα.
«Όποιος με αμφισβητεί να μου το πει τώρα» είπε -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ- ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατά τις ίδιες πληροφορίες, ουδείς βουλευτής έθεσε θέμα ηγεσίας.

Κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεων των βουλευτών ήταν ότι «δεν θέτουμε θέμα ηγεσίας, αλλά πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας» κάτι που αποδέχθηκε και ο κ. Καμμένος, ο οποίος έκανε λόγο για λάθη που θα διορθωθούν, κυρίως στον οργανωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενημέρωσε επίσης για την κατάσταση των οικονομικών του κόμματος, τις αλλαγές που προώθησε, και τους λόγους αυτών των αλλαγών, κυρίως του γενικού διευθυντή του κόμματος Κώστα Χαραλαμπόπουλου, στον οποίο καταλόγισε πολλές ευθύνες.

Οι απώλειες ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο

Μετά τις πρώτες αποχωρήσεις του Κώστα Μαρκόπουλου και του Γιάννη Κουράκου τον Δεκέμβριο του 2012, η επόμενη απώλεια για τους ΑΝΕΛ ήρθε τον περασμένο Ιανουάριο όταν ο Πάνος Καμμένος διέγραψε από την ΚΟ του κόμματος του τον Γιώργο Νταβρή, ο οποίος δεν είχε προσέλθει στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στις 13 Ιανουαρίου.

Ο Γιώργος Νταβρής, τότε είχε στείλει επιστολή στον Πάνο Κομμένο στην οποία εξηγούσε τους λόγους που δεν προσήλθε στη συνεδρίαση της ΚΟ, ενώ στην επιστολή του έκανε λόγο για συκοφαντίες και ύβρεις εναντίον του. «Εχουμε μια μόνο απώλεια, ο κ. Νταβρής διεγράφη από την ΚΟ μέχρι να αποφασίσει να γυρίσει σπίτι του», είχε δηλώσε τότε ο αρχηγός του κόμματος των ΑΝΕΛ, μετά την ομόφωνη απόφαση της ΚΟ για τη διαγραφή του κ. Νταβρή.

Ακολούθησαν στα τέλη Μαρτίου η Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο Κώστας Γιοβανόπουλος οι οποίοi ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους ΑΝΕΛ στις 23 Μαρτίου.

Αναβαθμίστηκαν Κουντουρά, Μακρή

Ρόλο στη Ραχήλ Μακρή και την Έλενα Κουντουρά έδωσαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μετά την συνεδρίαση της Κ.Ο. στο κόμμα του Πάνου Καμμένου έγινε και ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Γραμματέα και Εκπροσώπου της Κ.Ο.

Η Έλενα Κουντουρά αναλαμβάνει Γραμματέας και η Εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικής Ομάδας η Ραχήλ Μακρή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.