Ειδησεογραφικό site

Ακροδεξιές ευχές για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Εντονες αντιδράσεις

39

Την ευχή να κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε η Μαρίν Λεπέν μιλώντας στην εφημερίδα Le Monde, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ. «Υποδείξεις από το κόμμα του κ.Μπαλτάκου και του κ.Βορίδη δεν δεχόμαστε» το σχόλιο της Κουμουνδούρου.

Η ηγέτης της Γαλλικής ακροδεξιάς και υποψήφια για την Προεδρία της Γαλλίας το 2017 δήλωσε πως δεν βρίσκει παράδοξο την υποστήριξη ενός κόμματος που κινείται “μεταξύ Αριστεράς και Άκρας Αριστεράς”, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

«Στην Ευρώπη υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί, με τους λαούς να παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, των διεθνών χρηματαγορών», αναφέρει η Μ. Λεπέν.

«Η θέση μας είναι απόλυτα συνεκτική. Αυτό δεν με κάνει μαχήτρια της Άκρας Αριστεράς. Δεν συμφωνούμε σε όλο το πρόγραμμα μαζί τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση. Θα χαρούμε ωστόσο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει.

Προσθέτει δε ότι η νίκη του κόμματος της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Η Μ. Λεπέν τονίζει, πάντως, ότι η υποστήριξή της σε μια «αντίπαλη» πολιτική οικογένεια είναι τακτική και ειδικού χαρακτήρα, ενώ εκφράζει την ελπίδα μέρος του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία, το πλέον συντηρητικό, να αλλάξει στάση σε σχέση με την «απόλυτη υποστήριξη από μέρους του» της Ε.Ε..

Η Le Monde εκτιμά ότι η υποστήριξη της Μ. Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταξύ άλλων και τον χαρακτήρα της αποστασιοποίησης από την Χρυσή Αυγή.

Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ

Δια μέσου της εκπροσώπου Τύπου, Εύας Καϊλή, το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε στην δήλωση της κ. Λεπέν ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη του ακροδεξιού κόμματος.

“Κι εμείς ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος. Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών.”

Αντίδραση της ΝΔ

Από την πλευρά του το κόμμα της Συγγρού έκανε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως “Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κ. Λεπέν” και ότι “είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα”.

«Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κας ΛΕΠΕΝ. Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωση της στη Λε Μοντ λέει ότι “επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών”!

Στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση. Μόνον ο ίδιος επιχειρεί να το κρύψει. Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!».

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ.Μπαλτάκου και του κ.Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς.

Παπαδημούλης: Ψεύτικη και αηδιαστική η συμπάθεια Λεπέν

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αντίποδα της ακροδεξιάς» τόνισε μέσω twitter ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης της Λεπέν στη Le Monde, στην οποία δηλώνει πως ελπίζει σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Ο κ. Παπαδημούλης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γράφει ακόμη πως «η δήθεν “συμπάθεια” της Λεπέν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψεύτικη και αηδιαστική»

Τα σχόλια είναι κλειστά.