Ειδησεογραφικό site

Γκλέτσος: Υπέρ του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων

32

Τις βασικές θέσεις του προγράμματος του προανήγγειλε ο πρόεδρος της «Τελείας» Απόστολος Γκλέτσος σε διακαναλική συνέντευξη ενόψει εκλογών.

Ο κ. Γκλέτσος έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε τομείς τους οποίους θεωρεί σημαντικούς για την έξοδο από την κρίση και την ανακούφιση του κοινωνικού συνόλου. Ειδικότερα, μίλησε για την υγεία αναφέροντας συγκεκριμένα ότι πρέπει να καταργηθεί οποιαδήποτε εισφορά συνταξιούχων στα φάρμακα αφού αυτό τους έχει γονατίσει αλλά και εν τέλει δεν ευνοεί το κράτος.

Αναφορικά με υο χρέος ανέφερε ότι «δεν θα ζητήσουμε κούρεμα του χρέους αλλά εναλλακτικό τρόπο αποπληρωμής ενώ επεσήμανε και τις προτάσεις του για το φορολογικό σύστημα κάνοντας λόγο για δύο συστήματα, ένα εσωτερικό στο οποίο όλοι θα φορολογούνται βάσει της φοροδοτικής τους ικανότητας κι ένα εξωτερικό το οποίο θα αφορά τους επενδυτές.

Όπως είπε, «οι επιστήμονες που τώρα μεταναστεύουν στο εξωτερικό θα μπορούν να ετοιμάζουν τα επιχειρηματικά σχέδια έτσι ώστε να έρθουν οι επενδυτές στη χώρα. Εφόσον έρθουν δεν θα πληρώνουν φόρους όμως θα προσλαμβάνουν μόνο Έλληνες και τα κέρδη τους θα τα επενδύουν ξανά στη χώρα διαφορετικά αν θέλουν να τα βγάλουν εκτός Ελλάδας θα τα φορολογούνται με κάποιο συντελεστή».

Ο επικεφαλής της «Τελείας» τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών ενώ κατηγόρησε και τον εμπνευστή της Ευάγγελο Βενιζέλο. Τέλος ο κ. Γκλέτσος δήλωσε υποστηρικτής του πολιτικού γάμου ομοφυλοφίλων δηλώνοντας χαρακτηριστικά. «Είμαι άνθρωπος της εκκλησίας και δεν θα ερθω σε ρήξη μαζί της. Νομίζω όμως ότι η και εκκλησία δεν θα είχε πρόβλημα με τα αγνά συναισθήματα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.