Ειδησεογραφικό site

Αθανασίου: Προσπαθούμε να βρούμε λύση για τη φοίτηση κρατουμένων

46

Εξετάζουμε με σοβαρότητα το ζήτημα, και προσπαθούμε να βρούμε λύση, δήλωσε ο Χ. Αθανασίου σχετικά με το θέμα του Ν. Ρωμανού, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι δεν χορηγεί ο υπουργός Δικαιοσύνης τις άδειες στους κρατούμενους, αλλά τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα.

Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το γεγονός ότι ένας κρατούμενος έχει περάσει σε μια πανεπιστημιακή σχολή δεν σημαίνει ότι αυτομάτως του χορηγείται και η άδεια να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες.

Αυτό, τόνισε, αποφασίζεται σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα. «Τον νόμο δεν το κατασκεύασα εγώ χθες, είναι νόμος της πολιτείας (…) Βεβαίως πρέπει κάποιος που περνάει στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να περαιώνει τις σπουδές του και να διευκολύνεται γι’ αυτό. Αλλά όμως υπάρχουν θεσμοθετημένα όργανα τα οποία πρέπει να αποφασίσουν», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι λύση θα επέλθει με νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, όπως είπε, μελετάται το θέμα της τηλεδιάσκεψης, ώστε να δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης σπουδών σε κρατούμενους, στους οποίους δεν χορηγείται άδεια. Ανέφερε μάλιστα ότι βρίσκεται σε συνεννόηση για το ζήτημα με τον υπουργό Παιδείας.

«Το ζήτημα είναι να δώσουμε την ευκαιρία στον σπουδαστή να σπουδάσει, να περαιώσει τις σπουδές του με ένα πρόσφορο μέσο ή να του δίνουμε άδειες να πάει; Βεβαίως και θα παίρνει άδειες όταν χρειάζεται να πάει να δώσει εξετάσεις, αλλά η παρακολούθηση των μαθημάτων μπορεί να γίνει με τηλεδιάσκεψη», σημείωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.