Ειδησεογραφικό site

Τασία, Φωτίου, Κοτζιάς και Δραγασάκης στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

49

Χωρίς εκπλήξεις ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο επικεφαλής είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ, παρά τις αντιδράσεις και την κατακραυγή για την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική, κατέλαβε τελικά την τέταρτη προνομιούχο θέση.

Με την ανακοίνωση των τελικών λιστών, καθορίστηκε και η σειρά στην Α’ και Β’ Αθήνας, στις οποίες τέθηκαν επικεφαλής ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αντίστοιχα.

Ως προς το Επικρατείας, δεν μετέχει κανένας εξ όσων είχαν εκλεγεί την προηγούμενη φορά. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Θεανώ Φωτίου, ενώ στην τρίτη πλασαρίστηκε τελικά ο Νίκος Κοτζιάς, για τον οποίο έγινε μεγάλη συζήτηση τις τελευταίες ημέρες.

Στην πέμπτη θέση, η οποία την προηγούμενη φορά ήταν εκλόγιμη, τοποθετήθηκε ο πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου, ενώ στη συνέχεια βρίσκονται κατά σειρά η Άννα Φιλίνη, ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς, ο Θόδωρος Κατωπόδης, ο Μάρκος Μέσκος, η Έφη Αχτσιογλου, ο Πάνος Τριγάζης, η Λυδία Κονιόρδου και ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, που ήταν επικεφαλής τον Γενάρη, αλλά τώρα προτίμησε την τελευταία και τιμητική θέση.

Στη Β’ Αθήνας, μετά τον κ. Τσακαλώτο, είναι ο Πάνος Κουρουμπλής, που συμβολίζει το άνοιγμα στον πασοκογενή χώρο και στην τρίτη θέση ο εξ απορρήτων του κ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Ακολουθούν οι Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης (ήταν στο Επικρατείας στις προηγούμενες εκλογές) και Νίκος Ξυδάκης, ενώ στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Νίκος Τόσκας, που είχε εκλεγεί με το Επικρατείας τον Ιανουάριο. Στην όγδοη θέση είναι ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, νέα παρουσία και εκ της «κίνησης των 53» του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ένατη θέση ο Γιώργος Δημαράς (από την έβδομη που είχε εκλεγεί τον Γενάρη) και ακολουθούν δύο νέες υποψηφιότητες, του Γιάννη Θεωνά και του Χρήστου Σπίρτζη.

Στη δωδέκατη είναι η Βασιλική Κατριβάνου, παρότι είχε ψηφίσει «παρών» στο τρίτο Μνημόνιο και αμέσως μετά η Χαρά Καφαντάρη. Στην 14η θέση τοποθετήθηκε ο εξωκοινοβουλευτικός πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

Έπονται η Ελένη Αυλωνίτου, η Αννέτα Καβαδία (ήταν σε εκείνους που είχαν ψηφίσει «παρών» στο τρίτο Μνημόνιο, επίσης της «κίνησης των 53») και ο Στάθης Παναγούλης, με τον Γιώργο Κυρίτση στη 18η θέση, όπως ήταν και στη σειρά του Γενάρη.

Να σημειωθεί ότι η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου βρίσκεται στην 23η θέση και η ηθοποιός Ταμίλα Κουλίεβα στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου.

Στην Α’ Αθήνας τελικά την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αλέκος Φλαμπουράρης (στη θέση του Αλέξη Τσίπρα, που μετακόμισε σε Λάρισα και Ηράκλειο) και στη δεύτερη (της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που αποχώρησε) προήχθη ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όσον αφορά στο Επικρατείας, αξίζει να σημειωθούν τα εξής:

– Πρώτον, ότι παρά την κατακραυγή για τους χειρισμούς της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στην προσφυγική κρίση, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής «επιβραβεύεται» με εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.

– Δεύτερον, ότι φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζουν καλά-καλά τον καθηγητή Κώστα Γαβρόγλου, καθώς έδωσαν στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο, αναφέροντας μόνο το επώνυμό του.

– Και τρίτον, ότι ο επικεφαλής του Επικρατείας στις εκλογές του Ιανουαρίου, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, τοποθετείται αυτήν τη φορά στη 12η θέση, «πληρώνοντας» την κριτική που έχει κατά καιρούς ασκήσει στους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το Τελικό ψηφοδέλτιο Επικρατείας εδώ

Δείτε το Τελικό ψηφοδέλτιο Αττικής εδώ

ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΕΔΩ

Τα σχόλια είναι κλειστά.