Ειδησεογραφικό site

Εμπλοκή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Ασφυκτικό το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος

32

 

Εμπλοκές σε όλα τα κρίσιμα ψηφοδέλτια αντιμετωπίζει το εκλογικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα δυσφορίας που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος.Σύμφωνα με πληροφορίες στον «αέρα» βρίσκεται η συμμετοχή του κ. Νίκου Κοτζιά στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας καθώς φέρεται δυσαρεστημένος που δεν συμπεριλήφθηκαν στα ψηφοδέλτια πρόσωπα δικής του επιρροής.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι επικεφαλής του Επικρατείας θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης και θα ακολουθεί η Θεανώ Φωτίου.

Επίσης, σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται πιθανότατα και η Τασία Χριστοδουλοπούλου ενώ σε τιμητική ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος και στην τελευταία ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Την ίδια ώρα έντονη δυσφορία στους υποψηφίους της Α’ και Β’ Αθήνας έχει προκαλέσει η επιθυμία της ηγεσίας να «ανακατέψει» την σειρά εκλογής. Ειδικότερα, στην Α’ Αθήνας η θέση του επικεφαλής ανήκει δικαιωματικά στον κ. Γαβριήλ Σακελαρίδη  καθώς έλαβε τους περισσότερους «σταυρούς» τον Ιανουάριο (ο κ. Τσίπρας επέλεξε άλλες περιφέρειες και η κα. Ζ. Κωνσταντοπουλου έχει αποχωρήσει). Όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες επιθυμούν να «φυτέψουν» στην πρώτη θέση τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη. Σε εκλόγιμη θέση θα τοποθετηθούν και οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναδάκης.

Στην Β’ Αθήνας πρώτος σε «σταυρούς» είναι ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής καθώς ο κ Γιάνης Βαρουφάκης αποχώρησε και ο Γιάννης Δραγασάκης μετακόμισε στο επικρατείας. Όμως, υπάρχουν σκέψης να τεθεί επικεφαλής ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή θα εξαρτηθεί από τους συμβολισμούς που θα επιλέξει η ηγεσία του κόμματος να αναδείξει. Αν δηλαδή θέλει να δείξει πως επιχειρεί «άνοιγμα» προς «πασοκογενές» κοινό θα τοποθετηθεί στην κορυφή ο κ. Κουρουμπλής.

Πάντως, η προσπάθεια του κόμματος να «ανοιχθεί» προς την κεντροαριστερά περιορίστηκε στις υποψηφιότητες του Μάρκου Μπόλαρη (Θεσσαλονίκη) και του Γιώργου Παπαηλιού (Αρκαδία).

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.