Ειδησεογραφικό site

Τρείς Έλληνες θα βραβεύσει το Βατικανό για την πρσφορά τους

36

Με ειδικό δίπλωμα «αξίας» βραβεύεται σήμερα στο πλαίσιο της λαμπρής ετήσιας τελετής των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca που θα λάβει χώρα Aula Magna στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό ο Οικονομολόγος & Ιδιωτικός Αστυνομικός Γιώργος Τσούκαλης για την μεγάλη του συμβολή στην πάταξη της αρχαιοκαπηλίας.

Χιλιάδες αρχαιότητες ανεκτίμητης αξίας επαναπατρίστηκαν με προσωπική του πρωτοβουλία, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ζωή του. Ο ειδικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης ως γνωστόν έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις πλέον σημαντικότερες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια καταγράφοντας μέχρι στιγμής 21 χρόνια ενεργούς δράσης. Ο κ. Τσούκαλης που από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 διατηρεί ένα από τα καλύτερα γραφεία ιδιωτικών ερευνών στην Ελλάδα δημιούργησε παράλληλα έναν άτυπο σύλλογο καταπολέμησης αρχαιοκαπηλίας με την επωνυμία «Αθηνά», που έχει αναδείξει συνολικά τη δράση δεκάδων κυκλωμάτων λεηλασίας και κλοπής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Να σημειωθεί πως έχουν δημοσιευθεί άρθρα του τόσο σε ελληνικά όσο και ξένα έντυπα και ως φαίνεται χαίρει διεθνούς εκτίμησης.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης όμως θα βραβευτούν και δύο ακόμη Έλληνες. Πρόκειται για τον Καθηγητή Παιδοκαρδιοχειρουργικής της Γενεύης Αυξέντιο Καλαγκό ο οποίος βραβεύεται με το ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής για την Ιατρική Επιστήμη τόσο για την εξαίρετη πορεία του στο χώρο της Ιατρικής όσο και το τεράστιο εθελοντικό του έργο.

Ο τρίτος Έλληνας που θα βραβευτεί είναι ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης στον οποίο θα απονεμηθεί το ειδικό βραβείο Παιδαγωγικών Επιστημών για τις εκπαιδευτικές του παγκόσμιες έρευνες και μελέτες για τον μητρικό θηλασμό, τον αυτισμό, τα παιδιά με αναπηρία, την δράση του στην Εκπαίδευση και για το ασύνορο φιλανθρωπικό του έργο σε όλες τις γωνιές της γης.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.