Ειδησεογραφικό site

Πιπιλή για Καρατζάφερη: Καταστροφή για τη ΝΔ αν επιστρέψουν σούργελα και ακροδεξιοί

49

Την άποψη ότι για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας – και δεδομένου ότι «το πολιτικό σύστημα δεν έχει θετική αύρα για τον κόσμο» όπως είπε – πρέπει να συζητηθούν περιπτώσεις λαμπρών προσωπικοτήτων Ελλήνων και Ελληνίδων, διατύπωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

Η ίδια παράλληλα τάχθηκε κατά της διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας προς τα δεξιά, προβλέποντας πως «η επιστροφή στη λαϊκό- δεξιά μπαρόκ θα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της ΝΔ».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη η Φωτεινή Πιπιλή αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η αλλαγή και δημιουργία θετικών προοπτικών από τους εταίρους και τους δανειστές θα σηματοδοτήσει την εύκολη συγκέντρωση 180 ψήφων για την εκλογή του Προέδρου» είπε και προσέθεσε: «Αυτή τη φορά, επειδή ακριβώς το κλίμα είναι πολύ βεβαρημένο για τα πολιτικά πρόσωπα, έχουμε δεκάδες σπουδαίους και σπουδαίες προσωπικότητες με διεθνή εμβέλεια που θα μπορούσαν να συγκλίνουν σε ένα τέτοιο πρόσωπο. Δεν παίζω (με ονόματα). Αφού, όμως, το πολιτικό σύστημα δεν έχει θετική αύρα για τον κόσμο, μήπως θα ήταν θετική συζήτηση για τις λαμπρές προσωπικότητες Ελλήνων και Ελληνίδων για την Προεδρία της Δημοκρατίας;»

Σε ερώτηση για τη διεύρυνση της ΝΔ και για τα σενάρια επιστροφής βουλευτών η Φωτεινή Πιπιλή μίλησε για την επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και προειδοποίησε πως η επιστροφή της λαϊκής δεξιάς θα είναι καταστροφική για το κόμμα.

«Η μοναδική λύση για τη διεύρυνση της ΝΔ που απαιτείται είναι η στροφή στον μετριοπαθή, αυτόν που λέμε χονδρικά κεντρώο ψηφοφόρο. Η επιστροφή στη λαϊκό- δεξιά μπαρόκ που θέλουν και ορέγονται ορισμένοι, θα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της ΝΔ. Είμαι σαφής;» τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.

Η ίδια ακολούθως αναφέρθηκε στην επικοινωνία της με τον Βαγγ. Μεϊμαράκη:

«Ηταν ένα χαριτωμένο παραπολιτικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι μίλησα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής για να του εξηγήσω τις απόψεις μου. Διότι ο κ. Μεϊμαράκης, διαχρονικά, εκτός από Πρόεδρος της Βουλής, είναι ο καλύτερος γραμματέας που πέρασε ποτέ από τη ΝΔ και για τους νεοδημοκράτες είναι μια ψύχραιμη κεντροδεξιά ή κάποιες αποχρώσεις της έντονης δεξιάς φωνή. Κάναμε μια ωραία συζήτηση, χωρίς διαφωνία. Δεν κάναμε, βέβαια, τόσο βαθιά συζήτηση. Αλλά οποτεδήποτε η ΝΔ λαΐκισε ή πασόκισε ή εξώκειλε προς την πολύ δεξιά, καταστράφηκε. Φάνηκε και από τις χθεσινές δημοσκοπήσεις ότι η πορεία της κυρίαρχης ιδεολογικής παράταξης που είναι η ΝΔ στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και την κεντροδεξιά πρέπει να παραμείνει αλώβητη από διάφορα σούργελα που προετοιμάζονται να επιστρέψουν. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό ορισμένοι! Και δεν είναι μόνο ο Καρατζαφέρης, αλλά πάρα πολλά πρόσωπα που ορέγονται επιστροφές του τύπου “Γιώργο, καλώς ήλθες στο σπίτι του Καραμανλή”, με μια διαφορά: άλλη προσωπικότητα είναι και υπήρξε ο Γιώργος Σουφλιάς για την παράταξη της ΝΔ και άλλο όλοι αυτοί οι πονεμένοι, πικραμένοι και ψεκασμένοι… οι ακροδεξιοίζοντες και τα σούργελα, όπως λέω εγώ. Δεν θέλουμε σούργελα! Θα καταστραφούμε και δεν θα το επιτρέψω εγώ. Δεν θέλουμε λαϊκισμούς και ακραίες φωνές, άρα δεν επιτρέπεται να επιστρέψει κανείς από αυτούς που έχουν προσβάλλει την ιδεολογία του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.