Ειδησεογραφικό site

Έκαναν τα «υψηλά πρόσωπα» και εξαπατούσαν δεκάδες ταξιτζήδες

64

Επτά μέλη σπείρας που εξαπατούσε ταξιτζήδες συνελήφθησαν από την αστυνομία σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με πλούσια δράση.

Η συνταγή της καλοστημένης απάτης ήταν απλή: Οι επιτήδειοι τηλεφωνούσαν σε οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί σε όλη τη χώρα, παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι υπουργείων, πρεσβειών, πανεπιστημίων κλπ και ζητούσαν να μισθώσουν ένα όχημα. Κατόπιν έπειθαν τα θύματά τους να καταθέτουν σε λογαριασμούς που τους έδιναν χρηματικά ποσά που λειτουργούσαν ως εγγύηση.

Έτσι, οι ανυποψίαστοι ταξιτζήδες κατέθεταν κάθε φορά από 1.500 μέχρι 1.800 ευρώ ως εγγύηση, καθώς οι απατεώνες τους υπόσχονταν πλήρη απασχόληση για ένα μήνα, έναντι 300 ευρώ ημερησίως.

Τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ηγουμενίτσα για παράδειγμα, εξαπάτησαν δύο ταξιτζήδες, από τους οποίους έκλεψαν συνολικά 3.600 ευρώ, ενώ στο Βόλο, παρουσιάστηκαν ως εκπρόσωποι του Ολλανδού πρόξενου και απέσπασαν 1.800 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 66 περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες 21 στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και 45 σε διάφορες επαρχιακές πόλεις, που καλύπτουν όλο σχεδόν τον ελλαδικό χώρο.

Στην σπείρα συμμετείχαν 34 μέλη, από τα οποία 24 παραμένουν ασύλληπτα.

Το συνολικό ποσό που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα υπερβαίνει τις 110.000 ευρώ, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο 66χρονος αρχηγός της σπείρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.