Ειδησεογραφικό site

Κουβέλης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Αλλαγή πολιτικής και εκλογές»

38

Δεν απέκλεισε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ εφόσον υπάρξει προγραμματική σύγκλιση
Αλλαγή πολιτικής ζήτησε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ των πρόωρων εκλογών.
Συγκεκριμένα ο κ. Κουβέλης ζήτησε «αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής και –όπως είπε- στη δημοκρατία δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά μόνον οι εκλογές». Σχετικά με τα σενάρια για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει προγραμματική συμφωνία και δέσμευση ότι αυτή θα τηρηθεί. Είναι πάντα ζητούμενο να υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία. Δεν εκχωρούμε το κόμμα μας. Πάντα η πρώτη προϋπόθεση θα είναι η αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ. Με τον κ. Τσίπρα ωστόσο δεν είχα καμία επαφή και καμία πρόταση για συνεργασία».
Για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας και αστάθειας ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «Έχει παρέλθει η εποχή των αυτοδυνάμεων κυβερνήσεων. Μόνο μετά από κυβερνήσεις συνεργασίας μπορεί να ασκηθεί μια προοδευτική πολιτική για να φέρει και πάλι την ισορροπία και την σταθερότητα στην κοινωνία. Μεγαλύτερη αστάθεια είναι αυτή που επικρατεί στην κοινωνία.
Η πολιτική που θα ασκηθεί από την όποια προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, είναι απαραίτητο να έχει συμφωνία για την τήρηση προγραμματικών δηλώσεων. Είναι πολιτική αφέλεια να υποστηρίζει κάποιος ότι με μονομερείς ενέργειες θα μπορέσει κάποιος να διαγράψει το χρέος».
Για τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «Το ποσοστό μας ήταν μια αδιαμφισβήτητη εκλογική ήττα. Αλλά έχουμε περιθώρια να ανακάμψουμε. Άλλωστε, ακόμη και με ποσοστό 1,23 ακόμη η πολιτική σκηνή ασχολείται και προβληματίζεται για την ΔΗΜΑΡ. Είμαστε ένα κόμμα που αποτελεί εγγύηση σταθερότητας αλλά και των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων στην χώρα.
Το γνωρίζουμε ότι θα δεχτούμε επιθέσεις από όσους εκτιμούν ότι η ΔΗΜΑΡ δεν εξυπηρετεί τα δικά τους πολιτικά σχέδια»
Διευκρινήσεις έδωσε ο κ. Κουβέλης και για τις χθεσινές δηλώσεις του σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας: «Δεν βλέπω να υπάρχει περιθώριο για κομματικές συνεργασίες και συνεννοήσεις που είναι απαραίτητες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό που είπα είναι ότι δύο-τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν κανένα πρόσωπο. Την στάση του κόμματος θα την αποφασίσουμε στο συνέδριο του κόμματος που ξεκινάει».
Τέλος σχετικά με τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που απομακρύνθηκαν από το κόμμα ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι τους έχει προσκαλέσει όλους στο Γ’ Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, κι ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι: «Όταν υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες και πολιτικές αντιθέσεις, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα. Τους έχω καλέσει όλους να έρθουν, όμως εκτιμώ ότι μάλλον δεν θα έρθουν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.