Ειδησεογραφικό site

Βολές κατά Τσίπρα από την Πολιτική Γραμματείατου ΣΥΡΙΖΑ

173

Δυσαρέσκεια εκφράσθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για το γεγονός ότι η προσπάθεια διεμβολισμού του Κινήματος Αλλαγής έγινε όχι μόνο με άκομψο τρόπο αλλά και «χωρίς αρχές», δείχνοντας εικόνα «τυχοδιωκτισμού». Η κριτική δεν αφορούσε μόνο την «ηθικολογική προσέγγιση» του θέματος, αλλά και τις πρακτικές επιπτώσεις του, καθώς, όπως εκτιμήθηκε, «με τέτοιες ασύντακτες προσπάθειες όχι μόνο δεν επιτυγχάνεται ο στόχος, αλλά συσπειρώνουμε κιόλας τον χώρο του ΚΙΝΑΛ ή του Ποταμιού».

Ειδικότερα, μέλη του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου που συνεδρίασε το απόγευμα στην Κουμουνδούρου, έδειξαν ανοικτά την αντίθεσή τους στον τρόπο που οργανώθηκε και εκτελέστηκε σε πρώτη φάση η απόπειρα διεύρυνσης προς τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Η κριτική – που ακούμπησε και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα – συμπυκνώνεται στην διαπίστωση ότι η όλη προσπάθεια έγινε άκομψα και με επιθετικό τρόπο, αντί να ακολουθηθεί η λογική του προσκλητηρίου και της πρότασης συνεργασίας επί τη βάσει προγραμματικών συγκλίσεων με όμορους χώρους.

Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά – και δυσφορία – εκφράστηκε για τις «μετεγγραφές» των Θ. Μωραΐτη και Αγγ. Τόλκα στο κυβερνητικό σχήμα. Αρκετοί υπενθύμισαν πως τα δύο αυτά στελέχη είχαν εκφραστεί αρνητικά στη Συμφωνία των Πρεσπών – κομβικό στοιχείο της προγραμματικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης Τσίπρα, παρόλα αυτά πήραν υπουργικές καρέκλες, εν είδη επιβράβευσης. «Αυτό δείχνει τυχοδιωκτισμό και διεύρυνση χωρίς αρχές» ήταν η επωδός της κριτικής.

Από τα πυρά της κριτικής δεν ξέφυγαν ούτε τα στελέχη της κυβέρνησης που διαχειρίστηκαν παρασκηνιακά το θέμα του διεμβολισμού του ΚΙΝΑΛ

Η δήλωση Τσίπρα έξω από την Κουμουνδούρου

Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε για πρώτη φορά-μετά από πολλούς μήνες -να κάνει δηλώσεις έξω από την Κουμουνδούρου. Στην δήλωσή του, η οποία συμφωνήθηκε ομόφωνα από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός έδειξε ότι βιάστηκε να διορθώσει την εικόνα, υπό την πίεση της κριτικής που δέχθηκε.

Απηύθυνε με συντεταγμένο τρόπο προσκλητήριο «σε όσους αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικοί» για μέτωπο «εναντίον της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού», ενόψει των ευρωεκλογών

Τα σχόλια είναι κλειστά.