Ειδησεογραφικό site

Τα δύο σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι για την οπαδική βία

26

Κλείδωσαν στη διυπουργική που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί του Σαββάτου, με τη συμμετοχή και της ΕΥΠ, τα μέτρα που αναμένεται να λάβει -επιπλέον των προηγούμενων- η κυβέρνηση για τον περιορισμό ή και την πάταξη της οπαδικής βίας.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τη Δευτέρα το πρωί, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» και με την UEFA, προκειμένου να υπάρξει μία ουσιαστική συνεργασία και να ληφθούν τα πλέον αποτελεσματικά μέτρα, με βάση και των εμπειρία των παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει «σιγή ασυρμάτου» για τα μέτρα που έχει αποφασίσει, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσαν δύο σενάρια:

1) Η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους

2) Η διακοπή όλων των πρωταθλημάτων

Ο βασικός προβληματισμός της κυβέρνησης έγκειται στο ενδεχόμενο η οπαδική βία να μεταφερθεί από τα γήπεδα και τους περιβάλλοντες χώρους, στους δρόμους των πόλεων.

Οι κινήσεις που θα γίνουν μελετώνται πολύ προσεκτικά και δεν αποκλείεται τα μέτρα να εφαρμοστούν κλιμακωτά, δηλαδή αρχικά οι κενές εξέδρες και ακολούθως η διακοπή των πρωταθλημάτων.

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Τα σχόλια είναι κλειστά.