Ειδησεογραφικό site

Συγχαρητήρια Δούκα σε Ιμάμογλου για την επανεκλογή του

54

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Εκρέμ Ιμάμογλου για την επανεκλογή του στον δήμο της Κωνσταντινούπολης έστειλε ο δήμαρχος της Αθήνας Χάρης Δούκας.

Ο δήμαρχος της Αθήνας του έδωσε συγχαρητήρια μάλιστα στην τουρκική γλώσσα γράφοντας «Tebrikler Εκρέμ Ιμάμογλο».

Στο μήνυμά του ο Χάρης Δούκας αναφέρει: «Η επανεκλογή σου επισφραγίζει την πολύ επιτυχημένη θητεία σου. Το όραμά σου για μία πόλη σύγχρονη και δημοκρατική αποτελεί πηγή έμπνευσης εντός και εκτός Τουρκίας. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα είναι αγαστή, με γνώμονα τις κοινές μας αξίες και την αποφασιστική δέσμευσή μας για την καταπολέμηση των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πόλεις μας. Başarılar diliyoruz!»

δουκας ιμαμογλου

Η επικράτηση Ιμάμογλου

Ο νυν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε ότι επικράτησε επί του υποψηφίου του κόμματος του Ερντογάν με περισσότερες από 1 εκατ. ψήφους.

«Όσοι δεν καταλαβαίνουν το μήνυμα του έθνους θα χάσουν τελικά», είπε ο Ιμάμογλου μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές αργά την Κυριακή.

«Απόψε, 16 εκατομμύρια πολίτες της Κωνσταντινούπολης έστειλαν ένα μήνυμα τόσο στους αντιπάλους μας όσο και στον πρόεδρο».

«Από αύριο, η Τουρκία θα είναι μια διαφορετική Τουρκία. Ανοίξατε την πόρτα στην άνοδο της δημοκρατίας, της ισότητας και της ελευθερίας… Φούντωσατε την ελπίδα στις κάλπες».

Συνολικά, το CHP επικράτησε σε 36 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας, ανέφερε το κρατικό Anadolu, επικρατώντας σε πολλά προπύργια του Κόμματος ΑΚΡ, το οποίο ηττάται από την αντιπολίτευση μετά από 22 χρόνια

Τα σχόλια είναι κλειστά.