Ειδησεογραφικό site

Προειδοποίηση για έντονες χιονοπτώσεις

29

Έκτακτο μήνυμα από το 112 έστειλε πριν από λίγο στους κατοίκους του νομού Αττικής η Πολιτική Προστασία, προειδοποιώντας για έντονες χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες, ενώ συστήνει να αποφευχθούν  οι άσκοπες μετακινήσεις.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Συμφώνα με την διευθύντρια επικοινωνίας της Νέας Οδού Φωτεινή Λάμπρου που μίλησε στον ΣΚΑΪ, στο αστικό δίκτυο μέχρι την Μαλακάσα επιχειρούν 30 μηχανήματα ενώ το φαινόμενο είναι έντονο αυτή την στιγμή από Άγιο Στέφανο μέχρι και Μαρτίνο.

Από τις 8:30 το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και από τον κόμβο Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα. Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Λόγω της χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 προς τον Άγιο Πέτρο. Κλειστή και η Λεωφόρος Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω.

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας των δήμων της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα και σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να σπεύσουν άμεσα όπου παρουσιαστεί ή αναφερθεί πρόβλημα. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει στους δρόμους και εργάζονται για να κρατήσουν ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο, αν και ήδη σε δήμους των βορείων προαστίων η χιονόπτωση είναι ισχυρή καθώς το έχει στρώσει και γι’ αυτό γίνονται διαρκώς συστάσεις για προσεκτική και όχι άσκοπη μετακίνηση.

Παράλληλα, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και η Κοινωνική Υπηρεσία των δήμων, ώστε να προσφέρει κάθε βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι δήμοι έχουν ανακοινώσει τα σημεία που λειτουργούν ως θερμαινόμενοι χώροι, για όποιον πολίτη το χρειαστεί, αλλά και για άστεγους. Έχουν αναρτήσει τα τηλέφωνα, όπου μπορεί κάποιος να απευθυνθεί για παροχή βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης ή για να αναφέρει κάποιο συμβάν.

Όλοι οι δήμοι της Αττικής έχουν προμηθευτεί τόνους αλάτι, με το οποίο προμήθευσαν τους κατοίκους και είναι και σήμερα στη διάθεσή τους.

Τέλος, οι δήμοι καλούν τους κατοίκους να ενημερωθούν για τις συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ανά περίπτωση να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της

Τα σχόλια είναι κλειστά.