Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Πώς αντιδρούν στο «άνοιγμα Τσακαλώτου»

30

Το χθεσινό άνοιγμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την «Νέα Αριστερά» δεν πέρασε απαρατήρητο από την Χαριλάου Τρικούπη. 

«Εγώ πάντα ήμουν υπέρ των συμμαχιών. Αλλά πρέπει να είσαι κάτι, να λες κάτι, να ξέρεις τι θέλεις και μετά θα κάνεις τον συμβιβασμό (…). Μπορεί μετά με συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ, με το ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, να βρούμε συμβιβασμούς. Αλλά πρέπει να αρχίσεις από ένα στιβαρό κόμμα που ξέρει τι θέλει», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σε ερώτηση εάν δηλαδή θα μπορούσε να βρεθεί πεδίο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Εγώ υποστηρίζω εδώ και χρόνια κόκκινο, κόκκινο, πράσινο. Ελπίζω σε πολλά θέματα (να συνεργαστούμε)».

Όπως είναι φυσικό στην Χαριλάου Τρικούπη δεν κάνουν κανένα επίσημο σχόλιο για τα όσα είπε ο πρώην Υπουργός και πλέον Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της «Νέας Αριστεράς». Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι παρακολουθούν τα όσα λέγονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είχε αποκλείσει μία συνεργασία με τους βουλευτές της «Νέας Αριστεράς». «Είμαι έτοιμος να δώσω χέρι συνεργασίας σε οποιαδήποτε πολιτική δύναμη που μπορεί να συζητήσει και να συμφωνήσει μαζί μας στα τεράστια ζητήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Μιλάω για τις πολύ μεγάλες ανισότητες, την ανάγκη μίας ισχυρής δημόσιας Υγείας και Παιδείας, θέματα ρύθμισης της αγοράς, θέματα θεσμών και δημοκρατίας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως υποστηρίζουν ότι το Κίνημα δεν αποκλείει καμία συνεννόηση και πως με την «Νέα Αριστερά» μπορεί να υπάρξει πλαίσιο συνεννόησης αλλά και συνεργασίας στη Βουλή σε μία σειρά από ζητήματα όπως η Υγεία, η Παιδεία καθώς και θέματα ρύθμισης της αγοράς, θέματα θεσμών και Δημοκρατίας. Πάντως, είναι κοινό μυστικό ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει εξαιρετική άποψη για τον Αλέξη Χαρίτση και πως τον εκτιμά. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μεταφέρει σε συνεργάτες του ότι εκτιμά το γεγονός πως ο κ. Χαρίτσης δεν έχει τοξικό λόγο ενώ αναγνωρίζει και τη δουλειά που έχει κάνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ανακοίνωση του νέου σχηματισμού υποστήριζε ότι επικοινωνιακά είχε πολλά λάθη και πως η προετοιμασία έδειξε τουλάχιστον ερασιτεχνική. Ο λόγος των τεσσάρων ομιλητών δεν πρόσφερε κάτι το οποίο δεν ήταν ήδη γνωστό, ωστόσο, τόνισε ότι έλειπε η τοξικότητα και αυτό «είναι εξαιρετικά σημαντικό». Πάντως, το ίδιο στέλεχος θεωρεί βέβαιο ότι η σύγκρουση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την «Νέα Αριστερά» θα είναι όλο και πιο έντονη τις επόμενες μέρες και πως το θέμα των «κόκκινων» δανείων ήταν μόνο η αρχή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.