Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Ζητάει την παρέμβαση Παυλόπουλου για το Σκοπιανό – Να έρθει στη Βουλή η συμφωνία πριν υπογραφεί

149

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε η συμφωνία σχετικά με το ονοματολογικό να έρθει στη Βουλή πριν υπογραφεί από την Κυβέρνηση ζήτησε σήμερα αυτοπροσώπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου.

Στη συνομιλία του με τον ΠτΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μια βαθιά προβληματική συμφωνία, αφού αποδέχεται τη μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα, και επισήμανε εκ νέου ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει, απο τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της συμφωνίας.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση κατά την οποία ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να δημιουργήσει μια πραγματικότητα που μετά δεν θα μπορεί να αλλάξει, χωρίς την έγκριση της Βουλής, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει ώστε η συμφωνία να έρθει το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή.

«Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας ξανά τον ΠτΔ να παρέμβει ώστε να συμβεί το «συνταγματικά αυτονόητο» και συμπληρώνοντας ότι και ο ίδιος θα εξαντλήσει όλα τα μέσα στη διάθεσή του για να γίνει αυτή η συζήτηση.

Απαντώντας στο αίτημα του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι αποτελεί υποχρέωσή του να ακούσει τις απόψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε ότι, με πλήρη σεβασμό του συντάγματος θα πράξει αυτό που του αναλογεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.