Ειδησεογραφικό site

Με αργά και σταθερά βήματα ο Ανδρουλάκης

37

Τη συνταγή της σταδιακής και σημαντικής αύξησης των ποσοστών και όχι της απότομης ανόδου διαλέγει να χρησιμοποιήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εξήγησε στους συνεργάτες του ότι όσο βαδίζουμε προς τις ευρωπαϊκές κάλπες το κόμμα του θα ανεβάζει ποσοστά, ωστόσο, όπως τους επισήμανε, είναι λάθος να μπουν σε υποθετικά σενάρια για την βραδιά των εκλογών, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κάνει σαφές ότι στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν ταβάνι. Είναι δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται πίεση (κυρίως εσωτερική) να μιλήσει ανοιχτά για εκλογικούς στόχους, αλλά ο ίδιος διαμηνύει ότι δεν θα μπει σ’ αυτή τη συζήτηση.

«Δεν έχουμε όριο»

«Σε λιγότερο από δύο χρόνια πετύχαμε ό,τι οι αντίπαλοί μας θεωρούσαν ακατόρθωτο. Η πορεία του ΠΑΣΟΚ από τις διπλές εθνικές εκλογές του καλοκαιριού έως και σήμερα βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία, η οποία πιστεύω ότι είναι μη αντιστρέψιμη, επειδή ό,τι χτίζεται σε γερά θεμέλια δεν κινδυνεύει με οπισθοχώρηση».

Μάλλον προφητική ήταν η παραπάνω δήλωση του Ανδρουλάκη στο «Πρώτο Θέμα», καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δει το κόμμα του να εμφανίζει ξαφνικά υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Είναι οπαδός μίας σταθερής αύξησης για να μην φανεί ότι το κόμμα του, το οποίο είναι πλέον δεύτερο σε όλες τις έρευνες, έχει απότομη άνοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρουλάκης ζήτησε από τους συνεργάτες του να μην μπουν στον πειρασμό των αριθμών, καθώς αυτό θα αποφέρει κακά αποτελέσματα στην προσπάθεια που κάνει το Κίνημα να μπει σε κυβερνητική τροχιά. Με αυτό τον τρόπο δίνει ξεκάθαρη απάντηση και σε όσους έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν ποσοστά 17%, 20% κ.λπ.

«Οι αναλυτές έπεσαν έξω, αλλά ακόμη και σήμερα αναπαράγουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ανεβαίνει, μολονότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Δεν πανηγυρίζουμε με τις δημοσκοπήσεις. Συνεχίζουμε με χαμηλούς τόνους και σκληρή δουλειά, μέσα και έξω από τη Βουλή» ανέφερε στους συνεργάτες του. «Η εικόνα των στελεχών που θα μιλάνε για 20% και θα πανηγυρίζουν ήδη χωρίς οι κάλπες να έχουν καν στηθεί θα έδιωχναν τους πολίτες που σταδιακά και με κριτική διάθεση προσεγγίζουν το ΠΑΣΟΚ» εξηγεί στο «Π» στενός συνεργάτης του Ανδρουλάκη.

«Να εμφανίζονται νέοι»

Την ίδια στιγμή στη Χαριλάου Τρικούπη εκφράζουν έναν φόβο, ο οποίος έχει να κάνει με την εικόνα που πρέπει να παρουσιάσει το κόμμα όλο το επόμενο διάστημα. Αυτός ο φόβος δεν είναι άλλος από το να «περιοριστούν» οι επιθυμίες παλαιότερων στελεχών και πρώην υπουργών για εμφάνιση σε πολιτικά τραπέζια και τηλεοπτικά πάνελ. Εν ολίγοις να παραμείνει ψηλά το μήνυμα της στελεχικής ανανέωσης.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι στο ΠΑΣΟΚ απαρνούνται το παρελθόν τους, αντιθέτως, αλλά, όπως εξηγούν, στην προκειμένη περίπτωση δεν θα βοηθούσε στην εικόνα που θέλει να χτίσει το κόμμα. Στην κατεύθυνση αυτή καθόλου τυχαίες δεν είναι και οι παρεμβάσεις περί «γνήσιας ανανέωσης» που κάνει ο Ανδρουλάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.