Ειδησεογραφικό site

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Αν για να πολεμήσεις τον άλλον, τα βάζεις με τη γυναίκα και τα παιδιά του, τότε μοιάζεις κακομοίρης

Άλλο κριτική, άλλο συκοφαντία και δολοφονία χαρακτήρων». Αυτός είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Η σύζυγος του πρωθυπουργού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα δημοσιεύματα που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας με εκείνη στο επίκεντρο, κάνοντας λόγω για fake news που είχαν σκοπό να βλάψουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ερώτηση αν τα παιδιά της στεναχωριούνταν για τα όσα έγραφαν για τη μητέρα τους, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε: «Ναι, τα στενοχωρούσαν πολύ. Ειδικά τη μικρή μου κόρη. Της έκαναν μεγάλο κακό. Και αυτό είναι από τα πράγματα που δυσκολεύομαι να συγχωρήσω. Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του. Και φυσικά έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να με κριτικάρουν. Αλλο, όμως, κριτική και άλλο συκοφαντία. Κατασκεύασαν ψεύτικα αφηγήματα, fake news με σκοπό να βλάψουν τον σύζυγό μου. Εχουν πιάσει ακόμη και τα παιδιά μου… Ηταν και αυτό μια μορφή bullying. Μια άσκηση ψυχολογικής βίας εις βάρος μας, με απώτερο σκοπό να στοχοποιήσουν τον Κυριάκο».

Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι μέρος της δουλειάς των δημοσιογράφων είναι και να επιτίθενται στην εξουσία, άρα και στον κ. Μητσοτάκη, η κυρία Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, σχολίασε:

«Μα αυτή είναι η δουλειά σας! Αυτό όμως που περιέγραψα δεν το κατατάσσω στη δημοσιογραφία. Δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι δολοφονία χαρακτήρων. Είναι δείγμα αδυναμίας, όμως, όχι δύναμης. Γιατί αν για να πολεμήσεις τον άλλον πας και τα βάζεις με τη γυναίκα και τα παιδιά του, τότε μοιάζεις κακομοίρης. Εχασες το παιχνίδι. Αυτό δεν είναι αφήγημα. Πρέπει να βρεις κάτι άλλο. Γιατί τελικά θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Το πιστεύω ότι το κακό φέρνει κακό». Η ίδια πάντως, αποδέχτηκε ως φυσιολογικό τον έλεγχο και την έρευνα για τα οικονομικά της —«…νορμάλ! Αυτό δεν με πείραξε», είπε χαρακτηριστικά.

«Πάντως, αισιοδοξώ πως η εποχή της συκοφαντίας και της λασπολογίας είναι ξεπερασμένη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιληφθούν και στην αντιπολίτευση. Εύχομαι κάτι τέτοιο να μην το βιώσουν ούτε οι ίδιοι, ούτε τα δικά τους παιδιά. Παιδιά που μεγαλώνουν, πάνε σχολείο, ακούνε τόσα, τρώνε bullying. Η στοχοποίηση των παιδιών ενός πολιτικού δεν είναι δείγμα μιας πολιτισμένης χώρας. Και ελπίζω ότι αυτό το μάθημα το έχουμε πάρει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η σύζυγος του Πρωθυπουργού ερωτήθηκε για το πώς είναι σήμερα να μεγαλώνεις κορίτσια —με τον κ. Μητσοτάκη έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, την 26χρονη σήμερα Σοφία, τον 25χρονο Κωνσταντίνο και την 20χρονη Δάφνη.

«Στο τελευταίο βιβλίο της», ανέφερε η κυρία Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, «η Χίλαρι Κλίντον γράφει πως στον τοίχο της έχει κρεμάσει μια πινακίδα που λέει: “Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα. Πρέπει να σκέφτεσαι σαν άντρας. Να συμπεριφέρεσαι σαν κυρία. Να μοιάζεις με νεαρό κορίτσι. Και να εργάζεσαι σαν μουλάρι”. »Το είχα διαβάσει και σκεφτόμουν ότι οι γυναίκες, αν θέλουν να αποκτήσουν παιδιά – γιατί είναι επιλογή τους – έχουν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. »Σκέψου να μεγαλώνεις ένα κορίτσι στην εποχή του Ινσταγκραμ. Ο ψηφιακός κόσμος ασκεί τόσο μεγάλη πίεση στα νέα κορίτσια. Μπορεί, υποσυνείδητα, μια νεαρή κοπέλα να συγκρίνεται με κάτι φιλτραρισμένο, ψεύτικο. Μάλιστα, με την επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης, μπορεί να συγκρίνεται ακόμα και με μια ανύπαρκτη γυναίκα, βλέποντας μια εικόνα που είναι προϊόν AI. Αυτή η πίεση δημιουργεί συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν στην κατάθλιψη. »Τα 20χρονα μεγαλώνουν με κάτι “κανόνες” όπως π.χ. ότι πρέπει να είναι όλοι αδύνατοι. Είναι τρομερό. Χάνεται η ουσία. Η αξία που έχουν άλλες αρετές. Η καλοσύνη, η καλλιέργεια, η ευγένεια».

Η ίδια αναγνώρισε ότι μολονότι έχει κανονικές ανησυχίες για τα παιδιά της, αυτά δεν μεγάλωσαν σε «κανονική» οικογένεια. «Είναι δύσκολο να κρατήσεις την ισορροπία στην οικογένεια. Να μη φτάσουν τα παιδιά να νιώθουν πως θα τα βρουν εύκολα. Θεωρώ ότι αυτή είναι κυρίως υπόθεση της μητέρας. Να διδάξει στα παιδιά καλή συμπεριφορά. Ημουν πάντα, λοιπόν, πολύ αυστηρή κυρίως σε ό,τι αφορά τη μόρφωσή τους», ανέφερε.

«Αντιλαμβάνομαι πως ανήκουν στα προνομιούχα παιδιά, με ευκαιρίες που ίσως δεν έχουν άλλοι συνομήλικοί τους. Κακά τα ψέματα. Αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν και γι’ αυτό δουλεύουν σκληρά. Είναι δεδομένο πως θα τους ασκήσουν κριτική για το ποιοι είναι. Δεν θέλω, όμως, να θυματοποιηθούν. Κάτι που είναι παγίδα και πρόκληση. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρη πως με τη δική τους σκληρή δουλειά θα πετύχουν τελικά όσα θέλουν. Σε αυτό επιμένω. […] Αισθάνομαι ότι οι κόρες μου – και τα τρία μου παιδιά αλλά μιλάω πιο πολύ για τις κόρες μου – έχουν πολλά δικά μου στοιχεία. Εμαθαν να διεκδικούν, να πιστεύουν στον εαυτό τους, να είναι ανεξάρτητες. Αυτό είναι το Α και το Ω. Τώρα που μεγάλωσαν, το βλέπω και στις δυο. Είναι κορίτσια με αυτοπεποίθηση. Εχουν το θάρρος της γνώμης τους».

Σε ένα σημείο της συνέντευξης η κυρία Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στην καριέρα της στον τραπεζικό κλάδο.

«Από το 1995 ως το 2013. Κοντά 20 χρόνια. Ηταν πολύ σκληρή δουλειά. Και μετά ήρθε η κατάρρευση της Lehman Brothers που άλλαξε τα δεδομένα στον κόσμο των τραπεζών. Είχα, όμως, και μια ατομική επαγγελματική αποτυχία. Προσπαθήσαμε το 2010, με συναδέλφους από την Deutsche Bank, να ανοίξουμε ένα fund. Αλλά δεν πήγε καλά και έτσι το 2012 το κλείσαμε», διηγήθηκε, για να συμπληρώσει: «Επρεπε, τότε, να πάρω γρήγορα μια απόφαση. Θα επέστρεφα ξανά σε ένα μεγάλο οικονομικό οργανισμό; Και είπα «όχι, δεν θα το κάνω». Είμαι ευγνώμων, βέβαια, γιατί από εκείνη τη δουλειά πέτυχα να είμαι ανεξάρτητη μέχρι σήμερα. Σε όλη μου τη ζωή, άλλωστε, εργάστηκα σκληρά. Είναι αλήθεια ότι στην αρχή με στήριξαν οι γονείς μου, δεν θα πω ψέματα. Ομως, την καριέρα μου τη δημιούργησα μόνη μου. Γι’ αυτό και είναι πολύ δυσάρεστο κάποιοι να την υποτιμούν με σκοπό να με συκοφαντήσουν. Στο τέλος της ημέρας, όμως, αυτό που έχει σημασία είναι να κοιμάσαι ήσυχη το βράδυ, με την πίστη ότι η αλήθεια τελικά θα κερδίσει»

Τα σχόλια είναι κλειστά.