Ειδησεογραφικό site

Καμμένος για σημαία: Όποιος την βάζει πρέπει να την υπερασπίζεται και με το αίμα του

25

Επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «όμηροι» για τους δύο στρατιωτικούς και υποστήριξε ότι δεν είναι διμερές αλλά διεθνές θέμα

Νουθεσίες προς τους τρεις νεαρούς που την περασμένη Παρασκευή ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε πέντε νησιά του συμπλέγματος των Φούρνων απηύθυνε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση μνημονίου κατανόησης για σχεδιασμό χρηματοδότησης και κατασκευής νέων εγκαταστάσεων για το Διεθνές Σχολείου του SHAPE.

«Όταν κάποιος τοποθετεί τη σημαία πρέπει να διασφαλίσει ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας της σημαίας είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει».  «Αλλιώς να έρθει και να πει στον ελληνικό στρατό ότι αποφάσισα με δύο φίλους μου που είναι Πάσχα να τη βάλω τη σημαία, να τους δώσουμε και δύο G3 της εθνοφυλακής να την υπερασπιστούν οι ίδιοι» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας. «Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις, ξέρεις κάτι τώρα που είναι το Πάσχα βάζω στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχει το φυλάκιο να την υπερασπιστεί. Την υπερασπιζόμαστε όπου και αν είναι αλλά είναι μια πράξη που είναι υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει» πρόσθεσε.

«Εκεί όπου έπρεπε να έχουν μπει τις υπερασπίζονται οι ένοπλες δυνάμεις» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια είπε ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών προσθέτοντας ότι «η συνθήκη της Λωζάνης είναι δεσμευτεική για εμάς και το ΝΑΤΟ και την Τουρκία».

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου επιμένοντας στον χαρακτηρισμό «όμηροι». «Είναι θέμα που προκάλεσε πολλές συζητήσεις γιατί τους ανέφερα εγώ ως ομήρους. Μακάρι να είχα διαψευστεί αλλά η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν έχει ομήρους τους δύο Έλληνες χωρίς να τους απευθύνει κατηγορίες, έχει Αμερικανό πολίτη που είναι σε φυλακή με διάταγμα του Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Συνεχίζοντας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είπε ότι «αυτά τα δύο στελέχη την ώρα του καθηκοντος έκαναν περιπολία στα ελληνικά σύνορα και τα ευρωπαϊκά για το φαινόμενο της παράνομης εισόδου στη χώρα. Διακινητές έψαχναν να βρουν. Τα στελέχη αυτά είναι και στελέχη του ΝΑΤΟ. Κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιήσει η εικόνα του ΓΓ του οργανισμού να ακούει στοϊκά τον Τούρκο αξιωματικό. Δεν είναι διμερές θέμα, είναι θέμα διεθνές είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Κάποιοι που λένε ότι είμαι εξαφανισμένος. δεν είναι ρόλος το υπουργού Άμυνς να δίνει συνεντεύξεις, θα προσπαθήσω σε περιπτώσεις κρίσεων να δίνω τον λόγο σε αυτούς που πρέπει να τον έχουν» κατέληξε την παρέμβασή του ο κ. Καμμένος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.