Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Έφυγαν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθαν οι παπαγάλοι της Νέας Δημοκρατίας

104

Η προστασία της πρώτης κατοικίας, τα εθνικά, το προσφυγικό αλλά και οι επιθέσεις που δέχεται το ΚΙΝΑΛ, ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που συζήτησε η Φώφη Γεννηματά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Μακεδονία
Όσον αφορά την πρώτη κατοικία και την αντιπαράθεση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι «το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, είναι πολιτικό» ενώ υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέσπισε στα πρώτα χρόνια της κρίσης την πλήρη προστασία της. «Η τετράμηνη παράταση μέχρι 30/4/2020 για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με τεχνικές βελτιώσεις στο μηχανισμό της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα» και προσθέτει ότι «ελάχιστα δάνεια ρυθμίστηκαν και 50.000 πλειστηριασμοί είναι προ των πυλών». Το Κίνημα Αλλαγής σημείωσε θα επαναφέρει στη Βουλή με πρόταση νόμου τις ρυθμίσεις εκείνες που είναι αναγκαίες για να μην χάσουν οι άνθρωποι που έχουν πραγματική αδυναμία τα σπίτια τους ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί.

Για τα εθνικά θέματα και το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου

Η κ. Γεννηματά πρότεινε ψυχραιμία και αποφασιστικότητα καθώς όπως είπε στόχευση του Ερντογάν είναι η δημιουργία δυσμενών τετελεσμένων προκειμένου να σύρει την Ελλάδα σε «διάλογο» με τους δικούς τους όρους. Ενώ επέμεινε και πάλι στη Σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Όσον αφορά τη Χάγη και την υφαλοκρηπίδα είπε ότι «πρέπει να αποκλειστικά και περιοριστικά να τεθεί το θέμα, αποτελεί πάγια εθνική στρατηγική, για την οποία η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά. Η πίεση προς την Τουρκία να αποδεχθεί το διεθνές δίκαιο και τις προβλεπόμενες σε αυτό διαδικασίες επίλυσης των διαφορών πρέπει να είναι διαρκής όχι μόνο από εμάς, αλλά και από του συμμάχους μας και τους διεθνείς οργανισμούς. Διαρκείς όμως πρέπει να είναι και μάλιστα κατά προτεραιότητα οι πρωτοβουλίες μας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με όλες τις άλλες όμορες χώρες».

Για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο

Η κ. Γεννηματά άσκησε έντονη κριτική για το θέμα του ποδοσφαίρου στην κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για κυβερνητικό «φάουλ». Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «δεν νομιμοποιήσαμε με την παρουσία μας την προσπάθεια της κυβέρνησης να ισορροπήσει ανάμεσα σε αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα, προσβάλλοντας βάναυσα κάθε θεσμική διαδικασία. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου αντί να μεταρρυθμίζει διευθετεί, κάνοντας το ένα “φάουλ” μετά το άλλο. Επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από το αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε με άρον – άρον δήθεν σολομώντειες λύσεις και αναγγελίες δοκιμασμένων και αποτυχημένων συνταγών, που δεν έχουν καμία σχέση με την επιτακτική ανάγκη για θεσμική θωράκιση του ποδοσφαίρου για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που το ταλανίζουν»

Προσφυγικό

Για το προσφυγικό και το πλωτό φράγμα και αν το Κίνημα Αλλαγής ασκεί κριτική εκ του ασφαλούς η Φώφη Γεννηματά απάντησε ότι αρχικά είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό. Για τη στάση του κόμματος της είπε ότι «εμείς παρουσιάσαμε εγκαίρως, καιρό πριν, συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων. Στην κατεύθυνση αλλαγής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, που έδωσε τα κλειδιά στον Ερντογάν να εκβιάζει. Νέου προγράμματος μετεγκατάστασης, κατανομής των βαρών σε όλα τα κράτη–μέλη. Αλλαγής του κανονισμού του Δουβλίνο. Ουσιαστικής φύλαξης των συνόρων μας ως συνόρων της Ευρώπης. Μόνο στο πλαίσιο αυτό η χώρα μπορεί να διαχειριστεί τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που της αναλογεί. Με σοβαρές δομές που μπορούν να διασφαλίσουν την αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων που φιλοξενούν αλλά και των τοπικών κοινωνιών μετά από ουσιαστικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες».

Για τους επόμενους στόχους του ΚΙΝΑΛ

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε και στις επίθεσεις που δέχεται το κόμμα της τον τελευταίο καιρό λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «δεν μας τρομάζουν «επιχειρήσεις εξόντωσης» από όπου κι αν προέρχονται. Αντέξαμε σε πολύ ισχυρότερες πιέσεις. Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου στην κάλπη του Ιουλίου. Είμαστε σταθερά στο στόχαστρο της προπαγάνδας και σήμερα. Έφυγαν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθαν οι παπαγάλοι της Νέας δημοκρατίας. Αυτό δείχνει ότι ανησυχούν και μας υπολογίζουν». Η κ. Γεννηματά είπε ότι η φέτος είναι η χρονιά της μεγάλης αντεπίθεσης, όπου υπάρχει σχέδιο πρωτοβουλίες και δράσεις με νέες ιδέες αλλά και με νέα πρόσωπα. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις του ΚΙΝΑΛ για την πρώτη κατοικία, υπενθύμισε τη θεσμοθέτηση της 13ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους και την αύξηση του κατώτατου μισθού, εξέφρασε τη στήριξη της στους εργαζομένους και τους αγρότες.

«Έχουμε χρέος να βρεθούμε στο πλευρό του ανέργου της διπλανής πόρτας, στα εξαθλιωμένα νοσοκομεία, στους χώρους παραγωγής, στις εστίες καινοτομίας, στην εγκαταλελειμμένη ύπαιθρο και όπου χτυπά ο παλμός της νέας γενιάς. Αυτή είναι η προτεραιότητα μας και όχι οι δήθεν διευρύνσεις μέσω “στελεχών”», τονίζει στο τέλος της συνέντευξης της η κ. Γεννηματά

Τα σχόλια είναι κλειστά.