Ειδησεογραφικό site

Ευρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ: Τα τρία πρώτα ονόματα ανακοινώνει ο Ανδρουλάκης: Μαρκογιανάκη, Δαφέρμου, Τσουκαλάς

Στη μάχη της ευρωκάλπης μπαίνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε λίγο ανακοινώνει τα πρώτα τρία ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ασχολείται προσωπικά με την τελική επιλογή των ονομάτων τα οποία θα ανακοινώνονται σε… δόσεις.

Σήμερα ανακοινώνονται τα τρία πρώτα ονόματα: Η Όλγα Μαρκογιαννάκη, ο Κώστας Τσουκαλάς και η Μαρία Δαφέρμου.

Όλγα Μαρκογιαννάκη
Η Όλγα Μαρκογιανάκη κατάγεται από την Κοζάνη και είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Διαθέτει «βαρύ» βιογραφικό με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Columbia στις Η.Π.Α. με αντικείμενο τη μηχανική των κατασκευών, και διδακτορικό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Είναι μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στον τομέα της Δυναμικής και Σεισμικής Ανάλυσης Κατασκευών στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Διδακτικό Προσωπικό στον τομέα των Φυσικών Καταστροφών στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Κώστας Τσουκαλάς
Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, είναι γιος του Δημήτρη Τσουκαλά, γνωστού συνδικαλιστή της ΟΤΟΕ, παλαιότερα μέλος της ΚΕ και μετέπειτα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κώστας Τσουκαλάς διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ως φοιτητής- στη συνέχεια ανέπτυξε έντονη επαγγελματική δράση. Παλαιότερα, είχε απορρίψει πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό του.

Μαρία Δαφέρμου
Η Μαρία Δαφέρμου γεννήθηκε στα Χανιά. Είναι Ελληνίδα εκπαιδευτικός και Γραμματέας Ισότητας του ΠΑΣΟΚ-Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα από τον Νοέμβριο του 2022. Η οικογένεια Δαφέρμου έχει καταγωγή από την Αξό, της επαρχίας Μυλοποτάμου του νομού Ρεθύμνης.

Μαρία Δαφέρμου
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και συνέχισε τις σπουδές της αποκτώντας με Άριστα το δεύτερο πτυχίο της από τη Σχολή Παιδαγωγικών Επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση την επίδραση του έμφυλου παράγοντα στη γλωσσική κατάκτηση.

Παράλληλα, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της με αντικείμενο τη γλωσσολογία και συγκεκριμένα το γραμματικό γένος και το κοινωνικό φύλο στην εκπαίδευση.

Σήμερα είναι ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με αντικείμενο έρευνας τα έμφυλα στερεότυπα στην εκπαίδευση. Παράλληλα, έχει ιδρύσει την Πρωτοβουλία Πολιτών για την προώθηση της έμφυλης ισότητας isotis.eu.υρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ .

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η ανακοίνωση και άλλων ονομάτων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Τα σχόλια είναι κλειστά.