Ειδησεογραφικό site

Εκατομμύρια αρουραίοι «επιτίθενται» στο Κολοσσαίο – Έκτακτα μέτρα των αρχών

34

Σε έκτακτα μέτρα προχωρούν οι αρχές της Ρώμης προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία δυσάρεστη απειλή που δέχεται το Κολοσσαίο από αμέτρητους αρουραίους.

Όλο και συχνότερα, το τελευταίο διάστημα, τουρίστες δημοσιεύουν βίντεο στα social media όπου αρουραίοι φαίνονται να κυκλοφορούν γύρω από το Κολοσσαίο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, πηγή του κακού φαίνεται πως είναι σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι οι τουρίστες που φεύγοντας από το ιστορικό μνημείο παρατούν σκουπίδια. Μάλιστα, οι υψηλές θερμοκρασίες χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Το σαββατοκύριακο απομακρύνθηκαν αρκετά σκουπίδια και τοποθετήθηκαν φάκες στην περιοχή ενώ από αύριο Δευτέρα τα μέτρα καταπολέμησης θα ενταθούν

Σύμφωνα με τη Rainews, η Ρώμη έχει περίπου 7 εκατομμύρια αρουραίους, περίπου 2,5 τρωκτικά ανά κάτοικο, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις.

Τα βράδια του καλοκαιριού είναι συνηθισμένο να βλέπεις ποντίκια να κάνουν βόλτες ανάμεσα σε πεζοδρόμια και κάδους σε όλη την πόλη. Οι αναφορές βίντεο , ακόμη και μπροστά από το Κολοσσαίο , πολλαπλασιάστηκαν τους ζεστούς μήνες και ο Federalberghi κάνει λόγο για «κακή φιγούρα με όλο τον κόσμο».

Η παρέμβαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος θα αφορά τόσο στα κρησφύγετα στους χώρους πρασίνου που γειτνιάζουν αμέσως με το Αρχαιολογικό Πάρκο του Κολοσσαίου όσο και στις επεμβάσεις στα φρεάτια του δρόμου.

Όπως συνέβη και στο παρελθόν, θα προταθεί ξανά κοινή παρέμβαση με το ίδιο το Αρχαιολογικό Πάρκο, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η δράση καταπολέμησης τρωκτικών.

Στα βίντεο που ξανακυκλοφόρησαν φαίνονται τρωκτικά να τριγυρνούν ανάμεσα σε άχρηστα χαρτιά, πλαστικά μπουκάλια και υπολείμματα φαγητού ενώ στο βάθος ακούγονται κατά καιρούς οι έκπληκτες φωνές, των τουριστών.

«Πρέπει να καθαρίσουμε την πόλη – είπε ο γερουσιαστής Claudio Durigon και ο περιφερειακός συντονιστής, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Davide Bordoni – η Ρώμη έχει μετατραπεί σε υπαίθριο χώρο υγειονομικής ταφής με απόβλητα κάθε είδους, δυσάρεστη μυρωδιά και ποντίκια που κυνηγούν ο ένας τον άλλον. σκουπίδια, αγριόχορτα και μεσαιωνικά τούβλα στο ιστορικό κέντρο Δεν ντρέπεται ο δήμαρχος Γκουαλτιέρι;»

Τα σχόλια είναι κλειστά.