Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι το βαθύ κράτος

30

Στο Φόρουμ των Δελφών μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε για μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Politico σχετικά με την έρευνα που είναι σε εξέλιξη μετά από καταγγελίες για απάτη και αδιαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες ως προς τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Εμείς χθες ψηφίσαμε «παρών» (σ.σ. για τη δανειακή σύμβαση για τα κονδύλια του ταμείου) και βγάζει ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία επικρίνοντας το ΠΑΣΟΚ ότι τάχα δεν θέλει το Ταμείο Ανάκαμψης, που το έκαναν οι Σοσιαλιστές επι της ουσίας. Γιατί ψηφίσαμε “παρών”; Διότι δεν χρησιμοποιούν αυτά τα κονδύλια με αξιοκρατικό τρόπο και με διαφάνεια».

«Σήμερα το Politico δημοσιεύει ότι διενεργείται έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για 2,5 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης που έχουν δοθεί σε 10 εταιρείες στην Ελλάδα με αδιαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες. Άρα, εδώ μιλάμε για ένα σύστημα εξουσίας που η προτεραιότητά του δεν είναι η χρηστή χρήση των ευρωπαϊκών πόρων, ούτε η διαφάνεια στις πολιτικές επιλογές αλλά η εξυπηρέτηση ισχυρών οικονομικών συμφερόντων».

Για τα Τέμπη

Σχετικά με τις αναφορές του Πρωθυπουργού για το έγκλημα στα Τέμπη, ο Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «σήμερα μας είπε ότι αφού έχει πάει το κανονικό ηχητικό στη δικαιοσύνη, δεν έγινε και τίποτα. Μα σοβαρά μιλάμε; Δεν έγινε τίποτα; Εκείνο το βράδυ, ένας αδίστακτος άνθρωπος, πήρε τις συνομιλίες του σταθμάρχη, τις αλλοίωσε και τις έδωσε στο Πρώτο Θέμα και δεν έγινε και τίποτα; Αυτό μας έλειπε, να έχουν δώσει το χαλκευμένο στην ανάκριση».

Ερωτηθείς αν πιστεύει την πρωθυπουργική δήλωση ότι δεν υπήρξε κυβερνητική ανάμιξη στην υπόθεση των ηχητικών του σταθμάρχη, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Κάθε τρεις και λίγο, πιάνουμε τον Πρωθυπουργό να λέει ψέματα. Εκτιμώ ότι λέει ένα ακόμη ψέμα. Εκείνο το βράδυ, μπροστά στην αγωνία της πολιτικής διαχείρισης έστησαν ένα αδίστακτο σχέδιο χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Πήραν τα αρχεία, τα χάλκευσαν και τα διοχέτευσαν στο Πρώτο Θέμα».

«Για μένα, η δικαιοσύνη πρέπει να ρωτήσει τους ιδιοκτήτες του Πρώτου Θέματος πως έφτασαν στα χέρια τους, και αν έφτασαν χαλκευμένα ή όχι. Όλα θα αποκαλυφθούν και είμαι σίγουρος ότι για μια ακόμη φορά θα καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα».

Για τις ευρωεκλογές

«Είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει μια ραγδαία αύξηση των ποσοστών του συγκριτικά τόσο με τις προηγούμενες ευρωπαϊκές εκλογές όσο και με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Θα είναι ξανά στην όχθη των νικητών των εκλογών. Ζητώ να μας εμπιστευτεί ο Ελληνικός λαός, όχι μόνο γιατί είμαστε το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα, όχι μόνο γιατί οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές είναι πιο κοντά στα κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και για ένα λόγο που έχει να κάνει με το εγχώριο πολιτικό σύστημα», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

«Ο τόπος χρειάζεται αξιόπιστη, προγραμματική αντιπολίτευση. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό την 9η Ιουνίου, είμαι σίγουρος ότι η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει τροπάριο. Όταν ένα χρόνο μετά την εμπιστοσύνη που της έδειξε το 41% του ελληνικού λαού, η ακρίβεια καλπάζει, το ΕΣΥ καταρρέει, έχουμε φυσικές καταστροφές με πρωτοφανείς επιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, διαφθορά, ατιμωρησία και συγκάλυψη σε σειρά σκανδάλων, τότε δεν σέβεται το 41%, το περιφρονεί όπως και το σύνολο του ελληνικού λαού. Δώστε μας τη δύναμη στις 9 Ιουνίου, για να καταλάβει η Νέα Δημοκρατία, ότι ο ελληνικός λαός της έδωσε την ευκαιρία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την παντρεύτηκε. Μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση θα βάλει σε προτεραιότητα να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού και όχι μόνο των ισχυρών» προσδιόρισε ο κ. Ανδρουλάκης ως διακύβευμα των ευρωεκλογών».

«Εκείνο το βράδυ θα υπάρχουν συσχετισμοί. Όσο πιο χαμηλά ποσοστά έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία και όσο υψηλότερα έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ, τόσο πιο ισχυρά θα είναι τα μηνύματα. Ο τόπος χρειάζεται αντιπολίτευση που να μπει φραγμός στην αλαζονεία, την αδιαφορία και την αδιαφάνεια», τόνισε.

«Ό,τι κόμμα κι αν ψήφισαν την τελευταία φορά, οι πολίτες που θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία, ας αναλογιστούν μέσω ποιου κόμματος και ποιου πολιτικού αρχηγού αυτό το μήνυμα θα πάει όπως πρέπει στον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε:

«Μέσω αυτών που είναι “πάρκινγκ” της Νέας Δημοκρατίας; Όπως ο κ. Βελόπουλος; Που την κρίσιμη στιγμή τα βρήκαν υπογείως με τη Νέα Δημοκρατία και άλωσαν την ΑΔΑΕ; Μέσω μικρότερων κομμάτων που εμφανίστηκαν ξαφνικά στην πολιτική ζωή του τόπου από το πουθενά; Μέσω του lifestyle του κ. Κασσελάκη; Ή μέσω εμού και του ΠΑΣΟΚ που σε τρεις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει, ηττήθηκε κατά κράτος η Νέα Δημοκρατία; Δημοτικές εκλογές. Στις υποκλοπές παραιτήθηκε το μισό Μαξίμου. Και πριν από δύο εβδομάδες με την πρόταση δυσπιστίας ξανάφυγε το μισό Μαξίμου».

Για το «βαθύ κράτος» Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας

«Άκουσα σήμερα στη συνέντευξη του τον Πρωθυπουργό να λέει ότι είναι έτοιμος να τα βάλει με το βαθύ κράτος. Ποιος είναι το βαθύ κράτος; Το ΠΑΣΟΚ, που είναι δέκα χρόνια στην αντιπολίτευση; Ή εγώ προσωπικά που ήμουν ένας ευρωβουλευτής με μια πορεία μακριά από την εγχώρια ολιγαρχία και οικογενειοκρατία; Ο ίδιος είναι το βαθύ κράτος, η οικογένειά του είναι το βαθύ κράτος, η Νέα Δημοκρατία είναι το βαθύ κράτος» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Είμαστε και οι δύο, δύο παραδοσιακά κόμματα. Κυβερνήσαμε πάρα πολλά χρόνια. Με στεναχωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία με την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη παραμένει αμετανόητη. Ό,τι έκανε την Ελλάδα να φτάσει στα μνημόνια, συνεχίζει να είναι μόνιμη πρακτική της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη. Ρουσφέτι, χάδι στους ισχυρούς και, βέβαια, οικονομική πολιτική με τον ορίζοντα των εκλογών και όχι το μέλλον της πατρίδας» πρόσθεσε.

Πρωτοβουλία για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών

Ο κ. Ανδρουλάκης προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών. «Εμείς ήμασταν που πήραμε την πρωτοβουλία την προηγούμενη φορά. Θα το ξανακάνουμε και τώρα, διότι θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση στη φυλακή και να κρύβεται πίσω από διάφορα προσωπεία και τεχνάσματα, υπονομεύοντας τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Οπότε θα πάρουμε πρωτοβουλία και εμείς σε σχέση με τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών ή οποιουδήποτε άλλου παρουσιαστεί, εκπροσωπώντας την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται στη φυλακή».

Για το Debate

Απαντώντας στην άρνηση της κυβέρνησης να διεξαχθεί debate των πολιτικών αρχηγών, θύμισε ότι τηλεμαχία είχε ξαναγίνει στις ευρωεκλογές του 2009 και εξήγησε: «δεν θέλουν το debate, διότι θα φανεί ότι το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί μια μεγάλη πολιτική ομάδα – τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές – η οποία είναι πιο φιλικά διακείμενη στα οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδας και γενικότερα των μικρότερων χωρών. Είναι υπέρ της ραγδαίας ενοποίησης των θεσμών και, βέβαια, εκπροσωπούν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτος δικαίου πολύ πιο ισχυρά και πολύ πιο αξιακά από το Λαϊκό Κόμμα και η Ευρωπαϊκή Αριστερά»

Τα σχόλια είναι κλειστά.