Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: Με ημίμετρα δεν αντιμετωπίζεται το τεράστιο ζήτημα του ΕΣΥ

Πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε κατά την περιοδεία του στον Βόρειο Έβρο: «Ελπίζω να ενημέρωσε η διοίκηση του αντικαρκινικού νοσοκομείου “Μεταξά” τον κ. Μητσοτάκη ότι από τις 6 χειρουργικές κλίνες λειτουργούν τρεις, το πολύ τέσσερις» προσθέτοντας: «Με ημίμετρα δεν αντιμετωπίζεται το τεράστιο ζήτημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Χρειάζονται προσλήψεις σε ειδικότητες που λείπουν από το σύστημα, με αποτέλεσμα χιλιάδες χειρουργεία να βρίσκονται σε λίστες αναμονής. Χρειάζονται αναισθησιολόγοι και πρέπει να επενδύσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τώρα θυμήθηκαν το Ταμείο Ανάκαμψης; Εδώ και μήνες επισημαίνουμε ότι πρέπει να φτάσουμε στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας μετά τη Βουλγαρία. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα, που αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση της Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και των παραιτήσεων που έγιναν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αποψίλωση του υπουργείου Εσωτερικών.

«Τα φαινόμενα διαφθοράς συνεχίζονται, διότι κλιμακώνεται η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας» είπε προσθέτοντας ότι η «αλαζονεία που αναγεννάται από την ατιμωρησία. Δεν θα ξεχάσω την κα. Ασημακοπούλου να χαρακτηρίζει “μύθο” στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την υπόθεση των υποκλοπών. Δεν θα ξεχάσουμε τη συγκάλυψη σε αυτό το σκάνδαλο αλλά και εκείνη που επιχειρούν στην εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών.

Για τις ευρωεκλογές

Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε από τους πολίτες τη στήριξή τους στις ευρωεκλογές.

«Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει την εμπιστοσύνη του στις ευρωπαϊκές εκλογές, για να έχει μια γνήσια προοδευτική επιλογή διακυβέρνησης του τόπου και να αλλάξει η πατρίδα μας σελίδα. Αλλά και για έναν ακόμη λόγο: Να γίνει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ εμπόδιο και φραγμός στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας», είπε.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισκόπησε τα προβλήματα των κατοίκων των ακριτικών περιοχών.

«Βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των Ελλήνων, αλλά ακόμη περισσότερο των Ελλήνων της ελληνικής περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών. Έχουμε χρέος, εθνικό και κοινωνικό, να στηρίξουμε αυτές τις περιοχές. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δημογραφική κρίση θα κάνει τον βόρειο Έβρο και όλες τις ακριτικές περιοχές να φθίνουν, με τραγικά αποτελέσματα για την πατρίδα μας» επισήμανε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.