Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Καμία συγκυβέρνηση με ΝΔ – Δεν θα επιστρέψουν παλιά στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ «Ώρα Ελλάδος» ήταν σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης και ζήτησε ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου, μεταξύ άλλων να γίνει το ΠΑΣΟΚ η αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση.

«Πρέπει να υπάρχει μία αξιόπιστη πολιτική δύναμη στη χώρα για να βρίσκεται απέναντι στη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίσης νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε και στον Χάρη Καστανίδη.

Ως προς τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τρεις μεγάλους στόχους στις προγραμματικές του θέσεις:

  • Ανθεκτική παραγωγική βάση που να αντέχει στους παγκόσμιους κλυδωνισμούς
  • Δίκαιη φορολόγηση
  • Ισχυρό κοινωνικό κράτος

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε μείωση των φόρων σε βασικά αγαθά για όσο διαρκεί η κρίση που έχει προκληθεί λόγω της ενέργειας. «Είναι δίκαιο τα νησιά που έχουν πρόσφυγες να έχουν μειωμένο ΦΠΑ, ενώ μικρότερα νησιά να μην έχουν;» διερωτήθηκε ο ίδιος και εστίασε και στο ζήτημα του δημογραφικού προβλήματος.

«Πυρά» στον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης στράφηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα: «Για να μην κάνει παρέλαση η ΝΔ, πρέπει να υπάρχει ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας στη συνέχεια ότι «υπάρχει αναξιόπιστη αντιπολίτευση».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα σκεφτεί την περίπτωση για κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. «Δεν θέλω να χαϊδέψω αυτιά και να κλέψω ψήφους», ξεκαθάρισε στη συνέχεια στο αν θα υπάρξει σενάριο που η ΝΔ θα έχει 149 ψήφους και θα χρειάζεται βουλευτές από άλλα κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ενσωματώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και την περίπτωση να επιστρέψουν στο κόμμα, απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί. «Τα στελέχη τα οποία απέδειξαν ότι το ήθος τους είναι με πυξίδα την καρέκλα, σε καμία περίπτωση δεν θα δώσω τη δυνατότητα επιστροφής».

«Δεν πήρα καμία έδρα του κ. Καστανίδη, δεν ζητώ αποστρατεία από κανέναν», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Ανδρουλάκης οταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει στελέχη στην παράταξη τα οποία πρέπει να αποχωρήσουν στο πλαίσιο μιας ανανέωσης του κόμματος

Τα σχόλια είναι κλειστά.