Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης από Βρυξέλλες: «Να υποστηρίξουν Ταμείο Ευρωπαϊκής Κυριαρχίας οι Ευρωπαίοι ηγέτες»

Στις Βρυξέλλες για την Προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και λίγο πρίν αρχίσει η συνεδρίαση συνεχάρη τη νέα γραμματέα του Ιταλικού Partito Democratico, Έλλυ Σλέιν και συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα.

Ο κ. Ανδρουλάκης συνομίλησε επίσης με τη Σάνα Μαρίν, πρωθυπουργό της Φινλανδίας και τον Ζοζέπ Μπορέλ, ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.Στις 23-24 Μαρτίου η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ: Στην ατζέντα Ουκρανία, οικονομία, ανταγωνιστικότητα και εμπόριο
Ανδρουλάκης: Το σημερινό Ευρωπαίκό Συμβούλιο δεν μπορεί να είναι μια ακόμη χαμένη ευκαιρία
Προσερχόμενος ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι το σημερινό Ευρωπαίκό Συμβούλιο δεν μπορεί να είναι μια ακόμη χαμένη ευκαιρία. «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν χρέος να υποστηρίξουν ένα Ταμείο Ευρωπαϊκής Κυριαρχίας, που θα στηρίξει με αλληλεγγύη τους ευρωπαϊκούς λαούς. Για καλύτερες υποδομές, για ισχυρότερο κοινωνικό κράτος, για δίκαιη πράσινη μετάβαση και μια ανταγωνιστική παραγωγική βάση».

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι η χώρα μας οφείλει να δώσει χώρο και να στηρίξει ένα πρόγραμμα, που θα ενισχύει τα διασυνοριακά δίκτυα ενέργειας, ώστε όλη η Ευρώπη να πάει σε μια ενεργειακή ένωση και πρόσθεσε: «Είναι αντιφατικό να το ζητάμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά να μην το υλοποιούμε σε εθνικό. Στην Ελλάδα πρέπει να δημιουργηθεί ένα εκτεταμένο δίκτυο υψηλής διασυνδεσιμότητας ώστε η εποχή της πράσινης ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών, να μην είναι ένα παιχνίδι λίγων ολιγαρχών αλλά μια ευκαιρία για όλους τους Έλληνες ώστε να τους θωρακίσουμε μπροστά σε ενδεχόμενη ενεργειακή φτώχεια και νέες ανισότητες»

Τα σχόλια είναι κλειστά.