Ειδησεογραφικό site

Alter Ego: Oι κυβερνητικές πρακτικές οδήγησαν τη χώρα στην 107η θέση παγκοσμίως από την άποψη της Ελευθερίας του Τύπου

Ανακοίνωση της Alter Ego Media για τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί «οικονομικών συμφερόντων και εκβιασμών», μετά το δημοσίευμα για τη μονταζιέρα στα Τέμπη.

Τα Τέμπη παραμένουν στην επικαιρότητα, με την Alter Ego να δίνει τη δική της απάντηση στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί «οικονομικών συμφερόντων και εκβιασμών», μέσω ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, η Alter Ego υπερασπίζεται το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για τη μονταζιέρα στα Τέμπη και «τον αδέσμευτο, αντικειμενικό και ανεξάρτητο Τύπο».

Στην ανακοίνωση της εταιρίας, γίνεται λόγος για πρωτοφανείς αλχημείες της κυβέρνησης, πάνω σε μια τραγωδία η οποία έχει αφήσει βαθιά πληγή στην ελληνική κοινωνία.

Η ανακοίνωση της Alter Ego Media:

«Η αδυναμία της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τη βαθιά πληγή που έχει αφήσει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, το έγκλημα των Τεμπών, την οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα και πρωτοφανείς αλχημείες.

Αντί να επικροτεί τον αδέσμευτο, αντικειμενικό, ανεξάρτητο, Τύπο ο οποίος προσπαθεί επί ένα χρόνο τώρα, να διαλύσει το πέπλο αδιαφάνειας που καλύπτει το έγκλημα, ώστε να πέσει φως στα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν στην τραγωδία, βλέπει παντού φαντάσματα για «οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα» τα οποία δήθεν συνωμοτούν προκειμένου να την φθείρουν και να την καταστήσουν όμηρό τους.

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί, δεν μας αφορούν και δεν μας αγγίζουν. Θα συνιστούσαμε καλόπιστα στην κυβέρνηση αντί να μετέρχεται εκφράσεις που παραπέμπουν ευθέως στο επιτελικό παρακράτος, να συμβάλλει αποφασιστικά στη διευκόλυνση της Δικαιοσύνης να εντοπίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του δυστυχήματος.

Τα μέσα ενημέρωσης της AlterEgoMedia, θα συνεχίσουν με επιμονή, υπομονή, και επαγγελματική επάρκεια να λειτουργούν σε αμιγώς δεοντολογικό πλαίσιο, κόντρα στις κυβερνητικές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην 107η θέση παγκοσμίως, από άποψη ελευθεριών του Τύπου»

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.