Ειδησεογραφικό site

Στον ανακριτή για το βίντεο Μπαλτάκου ο Κασιδιάρης

51

Απολογείται για τη μαγνητοσκόπηση της συνομιλίας με τον Τάκη Μπαλτάκο ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς.

Στον ανακριτή κατά της διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη, οδηγήθηκε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, για να απολογηθεί σχετικά με την μαγνητοσκόπηση της συνομιλίας που είχε με τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης της Ν.Δ. Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Ο βουλευτής έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για παραβίαση του απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας και χρήση της παράνομης αποτύπωσης της, που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Την ώρα της προσαγωγής του Ηλία Κασιδιάρη, αρκετοί ήταν οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και φώναζαν συνθήματα υπέρ του κόμματος.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Μπαλτάκος κατά τη συνομιλία που είχε με τον Ηλία Κασιδιάρη είχε αναφερθεί σε παρεμβάσεις δυο υπουργών (Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης) στη Δικαιοσύνη για την εκκρεμή δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Πέρα από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας που κατατέθηκε στη Βουλή, το φως της δημοσιότητας είδε και το επίμαχο βίντεο με πρωταγωνιστή τον Τάκη Μπαλτάκο να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.