Ειδησεογραφικό site

Του έριξε… στ’ Αυτιά του Κασσελάκη

75

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) δεν αναγνώρισε τα ομοφοβικά σχόλια του Γιώργου Αυτιά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, τα οποία είχαν προκαλέσει αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα, και τον αθώωσε.

Ο Γιώργος Αυτιάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, είχε κάνει δηλώσεις για τον Στέφανο Κασσελάκη κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στον ΣΚΑΪ τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο Κασσελάκης ετοιμαζόταν να παρουσιαστεί στον στρατό για να εκπληρώσει τη θητεία του.

Συγκεκριμένα είχε πει:

«Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα; Όταν εκεί θα παρουσιαστεί; Στη Θήβα δε, υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους, τους νεοσύλλεκτους και πολύ σωστά το έχουνε κάνει, όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι»

Η απόφαση του ΕΣΡ

Με ψήφους επτά έναντι δύο, η ολομέλεια του ΕΣΡ αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι ο ΣΚΑΪ δεν διέπραξε την παράβαση της δυσμενούς διάκρισης προσώπων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού.

Τα μέλη Δημήτρης Σταυρόπουλος και Γιάννης Μιχελάκης, που μειοψήφησαν, ανέφεραν ότι ο ΣΚΑΪ προέβη σε δυσμενή διάκριση προσώπων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού.

Η απόφαση του ΕΣΡ αναφέρει μεταξύ άλλων: «ο παρουσιαστής, στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης και από δικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, μεταδίδει πληροφορίες και ασκεί κριτική- με ελαφρώς ειρωνική διάθεση- στα διαδραματιζόμενα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις του προέδρου του Σ. Κασσελάκη που είναι δημόσιο πολιτικό πρόσωπο για το οποίο το ενδιαφέρον του κοινού για πληροφόρηση είναι αυξημένο. Ο τρόπος με τον οποίο ο Γιώργος Αυτιάς διατυπώνει τη σκέψη του «δεν παραπέμπει σε ομοφοβικό σχόλιο, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κρύψει μεν το σεξουαλικό του προσανατολισμό, ταυτόχρονα όμως έχει κάνει γνωστό ότι αθλείται πηγαίνοντας σε γυμναστήριο. Επομένως συνάγεται ότι το σχόλιο του παρουσιαστή αφορά τη δυνατότητα του Σ. Κασσελάκη να αθλείται εντός του στρατοπέδου της Θήβας. Συνεπεία των ανωτέρω κρίνεται ότι η εκπομπή δεν προέβη σε δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος προσώπου λόγω γενετήσιου προσανατολισμού»

Τα σχόλια είναι κλειστά.